1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. KKTC’de Cumhurbaşkanlığı Resepsiyonu Coşkusu

KKTC’de Cumhurbaşkanlığı Resepsiyonu Coşkusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) göre, KKTC Cumhurbaşkanlığı’ndaki resepsiyona birçok önemli isim katıldı. Aralarında Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler gibi isimler yer aldı. Ayrıca bakanlar, milletvekilleri, Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları, askeri erkan, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar da resepsiyonda yer aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, katılımcıları girişte karşılayarak selamladı. Tatar, halkın Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutladı ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC için güzel sözler söylediğini ve destek verdiğini belirtti.

KKTC’nin kuruluş sürecine ve Kıbrıs Barış Harekatı’na vurgu yapan Tatar, Türkiye’nin rolünü ve desteklerini vurguladı. Tatar, barış ve güvenliğin devamı için KKTC’nin ve Türkiye’nin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Tatar, Kıbrıs Türkü’nün Türkiye ve Türk dünyasından aldığı destekten bahsetti ve KKTC’nin daha güçlü bir yapıya taşınması gerektiğini vurguladı. Resepsiyonda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser verdi ve katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KKTC’de Cumhurbaşkanlığı Resepsiyonu Coşkusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin