1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Klasik Müzikle Tavuklarınızın Verimini Artırın!

Klasik Müzikle Tavuklarınızın Verimini Artırın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman’ın Kuyubaşı Mahallesi’nde emekli olduktan sonra bahçeli evinde yaşamını sürdüren ve mahallede “Aziz dedesi” olarak bilinen bir şahıs, toprakla ilgilenerek tavuk yetiştiriciliği yaparak emekliliğini değerlendirmeye karar verdi.

30 tavuktan bir süre yumurta alamayan bu şahıs, çözüm bulmak için çaba harcadı. Veteriner hekimlere danıştı, farklı ilaçlar denedi ancak sonuç alamadı. Bunun üzerine internet sitelerinde araştırma yapmaya başladı. Bir çiftçinin ineklerine klasik müzik dinleterek süt verimini arttırdığı haberini okuyan şahıs, tavuklarına da klasik müzik dinletme kararı aldı. Bir süre sonra tavuklarda değişiklik fark eden bu şahıs, yumurta sayısında da artış olduğunu gözlemledi. Yumurta sayısının 10 günden önce 3 iken, şimdi 12’e çıktığını gördü. Bunun üzerine klasik müzik repertuvarını genişletmeye karar verdi ve tavuklarına Beethoven, Mozart gibi müzikler dinletmeye başladı. Şu anda tavuklarına Bu müzikleri dinleterek verimini daha da artırmayı hedefliyor.

Emekliliğin keyfini çıkarmaya başladığını belirten bu şahıs, klasik müziğin verimi artırdığını ifade etti. Daha önce tavuklardan elde ettiği verimin yetersiz olduğunu söyleyen bu şahıs, klasik müzik dinlettikten sonra daha fazla verim elde ettiğini gördü. Günde 30 tavuktan 2-3 yumurta alırken, şimdi 12-13 yumurta almaya başladığını belirtti. Sabahları keyifli bir şekilde tavuklarına klasik müzik dinlettiğini ve sonuçtan memnun kaldığını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Klasik Müzikle Tavuklarınızın Verimini Artırın!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin