1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Koç Holding, Romanya Savunma Bakanlığı’ndan 32 milyar TL’lik dev ihaleyi kazandı!

Koç Holding, Romanya Savunma Bakanlığı’ndan 32 milyar TL’lik dev ihaleyi kazandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemlerde Türkiye’de faaliyet gösteren bazı iştiraklerini satan Koç Holding, elde ettiği likidite ile Avrupa, Asya ve Orta Doğu pazarlarında yeni girişimlerde bulunmuştur. Polonya’da açtığı Arçelik fabrikasında beklenen verimi elde edemeyen Koç Holding, 2025 yılının ilk çeyreğinde fabrikanın faaliyetlerine son vereceğini duyurmuştur. Ancak Romanya’da kurulan Ford Otomotiv Fabrikası’nda büyük bir başarıya imza atan şirket, Avrupa’daki birkaç ülkeye farklı otomobil modelleri sunarak başarılı bir satış performansı sergilemiştir. Ayrıca Romanya Savunma Bakanlığı’nın 32 milyar TL değerindeki ihalesini kazanan Koç Holding, Romanya’ya 1059 adet 4×4 TTZA araç ihraç edecektir.

Öte yandan, Romanya Silahlı Kuvvetleri’ne yapılan ihale kapsamında 1059 adet 4×4 TTZA aracın Türkiye’de üretileceği ve OTOKAR tarafından hazırlanacak araçların kalan bölümünün Romanya’da üretileceği belirtilmiştir. Koç Holding tarafından yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasında, Romanya Milli Savunma Bakanlığı’na ait olan C.N. Romtehnica S.A.’nın açtığı ihaleye teklif verdikleri ve başarılı oldukları duyurulmuştur. Sözleşme görüşmeleri için resmi davet alındığı belirtilerek, işlemlere devam edileceği vurgulanmıştır.

Romanya’da faaliyetlerine devam eden Koç Holding, Mısır’da Arçelik fabrikasının açılışını gerçekleştirmiş ve Avrupa pazarındaki payını arttırmayı hedeflemiştir. Ayrıca Beko’nun başarısının ardından Romanya’ya Arçelik fabrikası kurarak ülke ekonomisinde önemli bir rol üstlenmiştir. Geçmiş yıllarda Bükreş Belediyesi için 400 adet toplu taşıma aracı üreten Koç Holding, son anlaşmasıyla Romanya ekonomisindeki lider konumunu güçlendirmiştir. Şirket, Avrupa pazarındaki varlığını arttırma hedefine Romanya’daki faaliyetleriyle kararlılıkla ilerlemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Koç Holding, Romanya Savunma Bakanlığı’ndan 32 milyar TL’lik dev ihaleyi kazandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin