1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kocaeli Şehir Hastanesi 1. Yılında: İşte Verilen Dev Hizmetler!

Kocaeli Şehir Hastanesi 1. Yılında: İşte Verilen Dev Hizmetler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli Şehir Hastanesi’nin 1218 yatak kapasitesine sahip olması ve bölgedeki ihtiyacı karşılaması, alanında nitelikli kadrolarla hizmet verilmesi nedeniyle önem kazanmaktadır. Bu hastane, yapılan dev hizmetlerle dikkat çekmekte ve yaklaşık 2 milyon hastaya hizmet vererek bölgedeki en büyük sağlık yatırımını temsil etmektedir.

1 yıl önce açılan Kocaeli Şehir Hastanesi, 368 bin 668 metrekarelik alanda yer alırken, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, şehrin 120 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip olması nedeniyle bu tür bir hastanenin gerekliliğinden bahsetmiştir. Seddar Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan sağlık alanındaki yatırımların önemine vurgu yapmıştır.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan ise şehir hastanelerinin vatandaşlara dünya standartlarında sağlık hizmeti sunduğunu ve birçok ülkeden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtmiştir. Kocaeli Şehir Hastanesi, depreme dayanıklı olması için 1069 izolatör kullanılarak inşa edilmiş ve içerisinde 6 farklı hastaneyi barındırmaktadır.

Uçan, şehir hastanelerinin mühendislik anlamında Türkiye’nin en nitelikli eserlerinden biri olduğunu ifade ederken, deprem izolatör sistemlerinin kullanıldığını da hatırlatmıştır. Ayrıca Uçan, hastanelerde alanında en saygın ve nitelikli kadrolarla hizmetlerin sürdürüldüğünü vurgulayarak işin ne kadar doğru yapıldığının altını çizmiştir.

Kocaeli Şehir Hastanesi, 3 Nisan 2023 tarihinde hasta kabulüne başlamış ve resmi açılışı 15 Nisan 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu açılışın yıl dönümünde düzenlenen programda, hastanenin önemi ve başarısı övgüyle anlatılmıştır. Bu başarılı proje, Türkiye’nin sağlık sektöründeki dönüşümünde önemli bir kilometre taşı olarak kabul edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kocaeli Şehir Hastanesi 1. Yılında: İşte Verilen Dev Hizmetler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin