1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kocaeli TMO Silo Patlamasında 2 Kişi Öldü, 10 Kişi Yaralandı

Kocaeli TMO Silo Patlamasında 2 Kişi Öldü, 10 Kişi Yaralandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan TMO silolarında 7 Ağustos 2023’te meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianame, Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede patlamada kusurlu bulunan kişiler arasında TMO Kocaeli Başmüdürü olan K.D., müdür yardımcısı K.Ö., şef vekili B.B., taşeron firma sahibi O.T. ve yaralanan taşeron firma alan yetkilisi İ.Ç., asli kusurlu bulundu. Ayrıca mühendis A.S. ise tali kusurlu olarak belirlendi.

Patlamanın çıkış sebebi iddianamede detaylı bir şekilde yer aldı. Bilirkişi raporuna göre, binanın 6. katında yapılan kaynak işlemi sonucu oluşan kıvılcımların 5. kata sıçrayarak yangına sebep olduğu belirtildi. Rapor ayrıca, tozlu ortamın alev alması sonucu asansörlerin yangını yayarak binanın her bölgesine sıçramasına yol açtığını gösterdi. Patlama sonucunda silonun alt kısmındaki duvarların yıkıldığı ve binanın ara katlarında ağır hasar meydana geldiği tespit edildi.

Cumhuriyet savcısı, şüphelilerin ihmali kusurları neticesinde patlamanın gerçekleştiği kanaatine vardı. Savcı, şüphelilere ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma’ suçundan 2 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezaları talep etti.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmada tutuksuz sanıkların ifadeleri alındı. Taşeron firma sahibi O.T., TMO Başmüdür Yardımcısı K.Ö. ve şefvekili B.B., patlamada hayatını kaybeden Elif Dayıoğlu’nun eşi Arif Dayıoğlu ve oğlu Ali Eren Dayıoğlu ile patlamada yaralanan C.Ş. ve patlamada ölen Ekrem Kalkan’ın avukatları da duruşmada hazır bulundu. Sanık O.T., tesisin sağlıksız olduğunu, yangın söndürme sistemlerinde eksiklikler olduğunu ifade ederek kurumu defalarca uyardığını belirtti.

İddianamede kusurlu bulunan sanıkların duruşmada savunmaları alındı. Sanık B.B., tesiste gerekli bakımların yapılmadığını, genel müdürlükten gelen ödeneğin yetersizliği sebebiyle tadilat işlerinin eksik kaldığını iddia etti. Sanık K.Ö. ise toz emme sistemlerinin periyodik olarak bakımlarının yapıldığını, kendi sorumluluğunda olmayan bir konu olduğunu savundu.

Duruşmada ailelerin avukatları da ihmaller nedeniyle yaşanan trajediyi vurguladı. Ali Eren Dayıoğlu, annesinin ölümünden iş yerindeki ihmalleri sorumlu tuttu. Arif Dayıoğlu ise iş yerindeki ihmallerin ve eksikliklerin ölüme yol açtığını belirterek adaletin yerini bulmasını talep etti. Duruşma devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kocaeli TMO Silo Patlamasında 2 Kişi Öldü, 10 Kişi Yaralandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin