1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Konuralp Mahallesi’nde Antik Kent Kazıları Devam Ediyor!

Konuralp Mahallesi’nde Antik Kent Kazıları Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konuralp Mahallesi’nde bulunan Prusias ad Hypium Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmaları arkeologlar ve uzman ekipler tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Bu çalışmalar sonucunda eski Yunan ve Roma dönemlerine ait birçok eser gün yüzüne çıkarılmıştır. Ayrıca Osmanlı dönemine ait eserlere de rastlanmıştır.

Düzce Belediyesi’nin desteğiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen kazı çalışmaları sırasında Konuralp’te bulunan tiyatronun batı girişlerinin önünde yeni bir eser keşfedilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda bulunan büst, yaklaşık 56 santimetre yüksekliğinde ve 50 santimetre genişliğindedir. Büst, Antoninler dönemine ait kıvırcık ve bukleli saç biçimiyle dikkat çekmektedir.

Sakallı ve bıyıklı bir yüzün betimlendiği büstün, M.S. 117 ile 138 yılları arasında Roma imparatoru olan Hadrian döneminde, tiyatronun sahne binasını yaptıran ve imparator rahipliği yapan lulius Proklos’a ait olabileceği düşünülmektedir. Bulunan bu büst, Medusa kabartması, Büyük İskender portre başı, Apollon heykeli ve Aslanlı Mozaik gibi eserlerin ardından Konuralp’te son 5 yılda keşfedilen en önemli 5’inci eser olarak kayıtlara geçmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Konuralp Mahallesi’nde Antik Kent Kazıları Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin