1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Konya Ovası’nda Tehlikeli Obruklar Oluşuyor

Konya Ovası’nda Tehlikeli Obruklar Oluşuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya Ovası’nda çoğunlukla Karapınar ilçesinde oluşan obruklar, son yıllarda aynı bölgedeki Ereğli, Halkapınar, Emirgazi, Çumra, Cihanbeyli, Kulu, Yunak, Çeltik ve Altınekin ilçelerinde de görülmeye başlandı.

Karapınar ilçesindeki Seyithacı ve Ekmekçi yaylalarında obruk oluşumunun hızlandığını belirten Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arif Delikan, bu bölgenin obrukların çoğunluğunun görüldüğü bir alan olduğunu belirtti. Özellikle yeni oluşan obruklar Karapınar’daki Seyithacı Yaylası ile Ekmekçi Yaylası arasında meydana geliyor. Bölgede obrukların hızla geliştiği ve dinamik bir alan olduğu aktarıldı. Delikan, obrukların devam edeceğini ve bu yıl içinde yeni oluşan obruklar olduğunu açıkladı.

Bölgede yaşayanların artan obruklar nedeniyle endişe duyduğunu belirten Doç. Dr. Delikan, bölgede evlerin obrukların çok yakınında olduğunu ve insanların tehlikede olduğunu vurguladı. Oluşan obrukların çevrede olduğunu ama henüz evlerin altında oluşmadığını belirtti. Bölgede gaz çıkışı da yaşandığına dikkat çeken Delikan, insanların durumdan endişe duyduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Delikan, acil eylem gerektiğini ve ilgili kurumların bu konuda çalışmalar yapması gerektiğini belirtti. Obrukların neden olduğu tehlike konusunda gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti. Yaşamın devam edip etmeyeceği konusunda alınacak kararın önemine değindi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Konya Ovası’nda Tehlikeli Obruklar Oluşuyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin