1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Konya Yalıhüyük Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Partilerinden İstifa Etti!

Konya Yalıhüyük Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Partilerinden İstifa Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ın istifasının ardından Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da partisinden istifa etti. Yılmaz’ın istifası ile birlikte altı meclis üyesi de partiden ayrıldı. Yılmaz, %59.51 oy oranı ile seçilmişti.

Yalıhüyük Belediye Başkanı olarak seçilmeden önce halktan büyük destek alan Yılmaz, istifa açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “Kıymetli hemşerilerimizin desteğiyle 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde büyük bir teveccühle Yalıhüyük Belediye Başkanı olarak seçimi kazandık. Halkımızın taleplerine öncelik verdik ve şeffaf bir yönetim sergiledik. Projelerimizi vatandaşlarımızla paylaştık ve gönül akdimize sadık kaldık.”

Hizmet ve çalışma aşkıyla yola çıktığını dile getiren Yılmaz, ilçenin gelişmesi için elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirtti. Yaptıkları detaylı değerlendirmeler sonucunda, Yeniden Refah Partisi’nden Belediye Başkanı ve meclis üyeleri olarak istifa ettiklerini açıkladı. Yılmaz, bu kararın ilçeye, ülkeye ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Son dönemde art arda belediye başkanlarının istifaları gündeme gelmesi, siyasi arenada dikkat çekti. Kasım Gülpınar’ın istifasının ardından Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın da istifa etmesi, yerel yönetimlerde yaşanan değişimleri gözler önüne serdi. İstifaların sebepleri ve etkileri hakkında ise farklı yorumlar yapılmakta.

Yılmaz’ın istifası sonrasında Yalıhüyük Belediyesi için nasıl bir sürecin başlayacağı merak konusu oldu. Yeni belediye başkanının kim olacağı ve partinin bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceği ise yakından takip edilecek konular arasında yer alıyor. Ayrıca, istifaların yerel siyasetteki etkileri ve bundan sonraki süreçte nasıl bir tablo oluşacağı da siyasi çevrelerin gündeminde önemli bir yer tutmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Konya Yalıhüyük Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Partilerinden İstifa Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin