1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Konya’da 6 Kişinin Ölümüne Neden Olan Sürücü Tahliye Edildi! – İşte Detaylar

Konya’da 6 Kişinin Ölümüne Neden Olan Sürücü Tahliye Edildi! – İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’da, geçtiğimiz kasım ayında meydana gelen trafik kazasında, inşaat işçisi Sefa Selvi yönetimindeki otomobil tramvaydan inip karşıya geçmeye çalışan yayalara çarptı. Kazada 3’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi ise yaralandı. Kazanın ardından gözaltına alınan ve tutuklanan Sefa Selvi, ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan yargılandı. Mahkeme, Selvi’ye 5 yıl hapis cezası verdi ve tahliye edildi.

Kaza sonucunda hayatını kaybedenler arasında Fadime Aslan, kızı Sultan Aslan, torunları Elif Aslan, Fadime Aslan ve Azra Atalay yer alırken, yaralananlar arasında ise Emine Atalay, Hasan Atalay, Ali Cemal Atalay ve sürücünün yanındaki Ceylin Naz Övüş bulunmaktadır. Yayaların yasa dışı şekilde yola geçtikleri ve ‘asli’ kusurlu oldukları belirtilirken, mahkeme heyeti Sefa Selvi’nin ‘tali’ kusurlu olduğunu kabul etti.

Kaza tespit raporunda, Sefa Selvi’nin hız sınırını aşarak hatalı bir şekilde yayalara çarptığı belirtilirken, mahkeme kararında da Selvi’nin önce 6 yıl hapis cezasına çarptırılması ancak iyi hal indirimi uygulanarak cezasının 5 yıla düşürülmesine karar verildiği açıklandı. Selvi’nin ehliyetine de 2,5 yıl süreyle el konulması kararlaştırıldı.

Kazanın yaşandığı yolda hız limitinin 82 kilometre olduğu ancak Sefa Selvi’nin 111-120 kilometre hızla gittiği belirtilirken, bilirkişi raporunda da Selvi’nin dikkatsizce ve aşırı hızlı bir şekilde hareket ettiği vurgulandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Selvi hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Mahkeme sürecinde, Selvi’nin iyi halinden dolayı cezasında indirim yapılması kararlaştırıldı ve 5 yıl hapis cezası verilerek tahliye edilmesine karar verildi. Selvi’nin yargı süreci sonrasında önümüzdeki yıllarda ehliyetine kavuşması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Konya’da 6 Kişinin Ölümüne Neden Olan Sürücü Tahliye Edildi! – İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin