1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Konya’da Kutlamalar: Türkiye Selçuklu Devleti’ne Başşehir Oluşunun 927. Yılı Coşkuyla Kutlandı!

Konya’da Kutlamalar: Türkiye Selçuklu Devleti’ne Başşehir Oluşunun 927. Yılı Coşkuyla Kutlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Selçuklu Devleti’nin başşehir oluşunun 927. yılı kapsamında Darülmülk Kutlamaları ve anma programı düzenledi. Program, Selçuklu Sultanları’nın metfun bulunduğu Alaeddin Camii avlusunda gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Selçuklu Gülbank Duası ile başlayan programda, Konya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu tarafından Selçuklu Nevbe Merasimi icra edildi. Ayrıca, Prof. Dr. Mustafa Demirci tarafından günün anlam ve önemini anlatan bir sunum yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, programda yaptığı konuşmada Konya’nın başkent oluşunun 927. yılı vesilesiyle Selçuklu sultanlarına, kahraman askerlerine ve şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Başkan Altay, Anadolu’da yükselen kutlu medeniyetin Malazgirt Zaferi ile başladığını ve 1097 yılında başşehir olan Konya’nın kadim medeniyetin gelişiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Konya’nın, Selçuklu’nun kendine özgü mimarisiyle ihtişamlı bir şehir olduğunu belirten Altay, Mevlana Celaleddin Rumi, Sultan Alaeddin Keykubad gibi önemli şahsiyetlerin izlerini taşıyan eşsiz bir şehir statüsüne sahip olduğunu söyledi.

Başkan Altay, Konya’nın Türkiye’nin yüzyılını şekillendiren önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, şehrin tarihine ve kültürüne sahip çıkmanın önemine değindi. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi dokuyu gün yüzüne çıkaran belediye, altyapıdan eğitime kadar çeşitli alanlarda yenilikçi projeler hayata geçiriyor. Altay, kahraman ecdadı, sultanları, şehitleri minnetle yad etti.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya’nın Selçukluların ihtişamlı zamanlarının yaşandığı, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yolunun açıldığı şehir olduğunu belirterek şehre hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu dile getirdi. Vali Vahdettin Özkan, Konya’nın ilim, irfan ve hikmetin merkezi olduğunu vurgulayarak, Selçuklu’nun derin medeniyetinin bütün nesiller üzerinde etkili olduğunu ifade etti. Programa, çeşitli belediye başkanları ve davetliler de katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Konya’da Kutlamalar: Türkiye Selçuklu Devleti’ne Başşehir Oluşunun 927. Yılı Coşkuyla Kutlandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin