1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Köpeklerle ilgili yeni yasa tasarısı hazırlanıyor: İşte detaylar!

Köpeklerle ilgili yeni yasa tasarısı hazırlanıyor: İşte detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, İçişleri ile Tarım ve Orman Bakanlıkları tarafından yapılan düzenleme çalışması AKP TBMM Grup Başkanlığına sunuldu. Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, yarın AKP Grubu ve konuyla ilgili çalışma yapan akademisyenler ile STK temsilcilerinden görüş alacak. Yaklaşık 10 gün sürecek olan çalışmanın sonunda, köpeklerin toplanma süreci, bakımları, kısırlaştırma, sahiplendirme gibi konularda bir yol haritası oluşturulacak. Sahiplenilmeyen hayvanların durumu da detaylı bir şekilde ele alınacak. Taslak çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından geçtikten sonra teklif haline getirilerek TBMM Başkanlığına gönderilecek. Bu süreçte halkın da katkıları ve destekleri önem taşıyor.

Çalışmanın başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için AKP Grubu ve çalışma yapacak olan akademisyenler, STK temsilcileri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunacak. Bu görüşmelerin ardından konuyla ilgili detaylı bir yol haritası oluşturulacak ve öncelikli konular belirlenecek. Köpeklerin toplanma, bakım, sağlık hizmetleri, kısırlaştırma, sahiplendirme gibi konularda yapılacak düzenlemelerle ilgili net kararlar alınacak. Ayrıca sahiplenilmeyen hayvanların sayısının azaltılması ve uyutulma konusunda daha insani çözümler üzerinde durulacak.

Yapılacak düzenlemelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından geçmesi bekleniyor. Taslak çalışmanın kabul edilmesiyle birlikte TBMM Başkanlığına sunulacak olan teklif, hayvan hakları ve koruma konusunda önemli bir adım olacak. Toplumda bilinç oluşturma ve hayvanseverlik duygularını pekiştirme adına yapılan düzenlemeler, köpeklerin yaşam kalitesini artıracak ve sahipsiz hayvan sorununa daha etkin müdahale imkanı sağlayacak.

Özellikle sahipsiz hayvanların bakımı ve korunması konusunda yapılan düzenlemeler, toplumsal farkındalığın artması ve sorunun çözümüne yönelik adımlar atılmasını sağlayacak. Hayvanseverlerin ve STK’ların görüşleri dikkate alınarak oluşturulan çalışma, köpeklerin yaşamını olumlu yönde etkileyecek ve onlara daha iyi bir gelecek sunacak. Bu süreçte halkın desteği ve duyarlılığı da önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Köpeklerle ilgili yeni yasa tasarısı hazırlanıyor: İşte detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin