1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Köy Korucusu, Nöbet Tutarken Hayatını Kaybetti: Şehit Sayıldı

Köy Korucusu, Nöbet Tutarken Hayatını Kaybetti: Şehit Sayıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köy korucusu olan 7 çocuk babası Memet Küpeli, 8 Aralık 1998 tarihinde görev sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Eşi Ayşe Küpeli, eşinin şehit sayılması gerektiğini belirterek kurumlara başvurmasına rağmen sonuç alamadı. Bunun üzerine aile, hukuk mücadelesi başlatarak Ankara 19’uncu İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, Memet Küpeli’nin terör örgütü ile mücadele sırasında ölmediğini ancak görevi sırasında hayatını kaybettiğini belirterek, onu şehit sayılması ve ailesine tüm hakların verilmesine karar verdi.

Ayşe Küpeli (73), eşinin şehitlik ünvanını almasının ardından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Eşinin mezarını şehitlik mertebesine uygun hale getireceklerini belirten Ayşe Küpeli, “Kocam 1998’de vefat etti ve biz evde 7 çocukla yalnız kaldık. Onun şehitlik mertebesine kavuşması için büyük çaba sarf ettik. Sonunda bir avukatımızla görüştük ve dava açtık. Kazandık ve eşimin şehitlik mertebesi tanındı. Artık onun için şehit mezarı yapacağız” dedi.

Doğanşehir’de babası gibi köy koruculuğu yapan Kazım Küpeli ise babasının şehit sayılması için yıllardır mücadele ettiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirtti. Bir avukatları ile görüşüp dava açtıklarını ve sonunda babasının şehit kabul edildiğini belirten Kazım Küpeli, babasının mirasını devam ettirerek köy koruculuğuna devam ettiğini söyledi.

Ailenin avukatı Mehmed Faruk Çetin de, Memet Küpeli’nin vazife malulü şehit olarak kabul edilmesi için yıllardır kurumlara başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtti. Ancak yapılan dava sonucunda Ankara 19’uncu İdare Mahkemesi’nin Memet Küpeli’yi vazife malulü şehit olarak kabul ettiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Köy Korucusu, Nöbet Tutarken Hayatını Kaybetti: Şehit Sayıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin