1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kozan’da Meydana Gelen 5.0 Büyüklüğündeki Deprem!

Kozan’da Meydana Gelen 5.0 Büyüklüğündeki Deprem!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem, saat 20.07 sularında gerçekleşti ve yerin 20 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Adana’nın Kozan ilçesinde merkez üssü bulunan 5 büyüklüğündeki deprem, saat 20.07’de meydana geldi ve 20,13 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Depremin hissedildiği Adana’nın yanı sıra Osmaniye, Gaziantep ve Kayseri’de de bazı vatandaşlar sarsıntıyı hissetti ve sokaklara çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına başladığını ve şu an için herhangi olumsuz bir durumun bulunmadığını belirtti. Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da depremle ilgili açıklamalarda bulundular. Vali Köşger, Kozan ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin şu ana kadar olumsuz bir durumunun tespit edilmediğini ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Yılmaz ise Osmaniye’de herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Panpal, Adana’da meydana gelen depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Panpal, bölgede Doğu Batı yönlü normal fayların aktif olduğunu ve 5-6 büyüklüğünde depremlere neden olabileceğini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da deprem sonrası vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve ilgili ekiplerin saha çalışmalarına başladığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kozan’da Meydana Gelen 5.0 Büyüklüğündeki Deprem!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin