1. Haberler
  2. Ankara
  3. Kozanlı Gazi Oğuzhan Konuralp: 15 Temmuz’da Helikopterden Vurulan İlk Kişi

Kozanlı Gazi Oğuzhan Konuralp: 15 Temmuz’da Helikopterden Vurulan İlk Kişi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın Kozan ilçesinden gelen Oğuzhan Konuralp, askerlik sonrası iş aramak için Ankara’ya gitti. Ancak, FETÖ’cü hainlerin darbe girişimi başladıktan sadece 3 gün sonra Genelkurmay Başkanlığı’na yönelen Oğuzhan, kobra helikopterinden açılan ateş sonucu vurulan ilk kişi oldu. Bu olayın ardından 15 Temmuz Gazisi olan Oğuzhan, yaşadıklarını ve verilen mücadeleyi SABAH gazetesine anlattı.

Darbe girişimini duyduktan sonra iki arkadaşıyla birlikte Kızılay’a giden Oğuzhan, Genelkurmay Başkanı’nın rehin alındığını öğrendi. Kalabalık bir grupla birlikte Genelkurmay’a doğru hareket eden Oğuzhan, insanlarla birlikte tankları durdurmaya çalıştı. Bir tanka sprey boya ile müdahale ederken, diğerine bir vatandaşın getirdiği çadırı geçirdiler. Tanklar, görüş kabiliyetlerini kaybedince etkisiz hale geldi.

Oğuzhan ve arkadaşları, Genelkurmay’a girdiklerinde içeriden silah sesleri geldiğini fark ettiler. Pencere camını kırarak içeri girmeye çalıştılar. Ancak içerideki FETÖ’cüler tarafından ateş açılınca arkadaşlarından biri yaralandı, diğeri ise şehit düştü. Bu sırada kobra helikopteri, Oğuzhan ve diğer vatandaşları taradı. Oğuzhan sol kaburgasından ve sağ bacağından vuruldu.

Oğuzhan, geceyi Genelkurmay Başkanlığı önünde geçirirken ev arkadaşı Fuat Bozkurt şehit düştü. Yaşadığı anları anlatırken, hastaneye kaldırılmadan önce bir taksiye bindirildiğini ve yanında başörtülü bir bayanın olduğunu belirtti. Bu bayan da hafif şekilde yaralanmıştı. Hastanede ameliyata alınan Oğuzhan, müdahale edildikten sonra iyileşmeye başladı.

Oğuzhan, 15 Temmuz gecesi vatan ve millet sevgisiyle sokaklara çıktığını ve Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine harekete geçtiğini anlattı. O gece üç arkadaşıyla birlikte cesurca mücadele verdiklerini ve birinin şehit, ikisinin gazi olduğunu söyledi. Özgürlük mücadelesine katılma konusunda tekrar tereddüt etmeyeceğini dile getirdi. Türk milletinin vatan sevgisini herkese gösterdiği bu geceyi unutamayacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kozanlı Gazi Oğuzhan Konuralp: 15 Temmuz’da Helikopterden Vurulan İlk Kişi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin