1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi Kartı Borcu İcralık Olanların Sayısı Artıyor! Gözler Bankaların Üzerinde

Kredi Kartı Borcu İcralık Olanların Sayısı Artıyor! Gözler Bankaların Üzerinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de artan enflasyon ve ekonomik zorluklar, kredi kartı borcu olanların sayısını artırmış durumda. Türkiye Bankalar Birliği risk Merkezi verilerine göre, Ocak-Nisan döneminde yasal takibe düşen borçluların sayısında geçen yıla göre %70,2’lik bir artış yaşandı ve bu sayı 429 bin kişiye yükseldi.

İstanbul’da yaşayanlar ise ekonomik sıkıntılarından şikayetçi. Sirkeci ve Beşiktaş’ta halk, bayram öncesi pahalılığa ve ekonomi yönetimine isyan ediyor. Nakit paralarının olmadığını ve kredi kartlarının limitlerinin dolduğunu belirterek, “Bayram alışverişi nasıl yapalım?” diye soruyor. Emekli vatandaşlar da durumlarından memnun olmadıklarını dile getirirken, bayram alışverişlerini nasıl yapacaklarını bilemediklerini söylüyorlar.

Emekli Egemen Hakverdi, 27 yıl çalıştıktan sonra aldığı 10 bin 70 TL’lik emekli maaşının bayram alışverişi için yetersiz olduğunu belirtiyor. Etin kilosunun 700-800 lira, peynirin kilosunun 500-600 lira olduğunu ve bu fiyatlar karşısında nasıl geçineceklerini bilemediklerini ifade ediyor. Kredi kartı borcu olan bir vatandaş ise asgari ödemesini zor ödediğini ve büyük sıkıntılar yaşadıklarını paylaşıyor.

Yaşanan ekonomik zorluklar ve enflasyon karşısında vatandaşlar zor günler geçiriyor. Artan maliyetler, düşen alım gücü ve yetersiz emekli maaşları sebebiyle insanlar geçim sıkıntısı çekiyor. Bu durum karşısında halkın tepkisi ise giderek artıyor ve taleplerinin karşılanmasını bekliyorlar. Umutsuzluğun hakim olduğu bu dönemde, insanlar ekonomik olarak rahatlayabilmek ve daha iyi bir yaşam standardına sahip olabilmek için çözüm bekliyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kredi Kartı Borcu İcralık Olanların Sayısı Artıyor! Gözler Bankaların Üzerinde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin