1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi Kartı Sahiplerine Yeni Vergi: Her Yıl 750 TL Ödeme Zorunluluğu Başlıyor!

Kredi Kartı Sahiplerine Yeni Vergi: Her Yıl 750 TL Ödeme Zorunluluğu Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na katılma payı olarak sıfır araç tescilinde 3 bin lira, limiti 100 bin lira ve üzeri olan kredi kartlarından ise yıllık 750 lira alınacağını duyurdu. Bu vergi uygulaması için belirlenen limitin üzerindeki kredi kartı sahiplerinden alınacak olan 750 TL miktarı ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda netlik kazandı.

AKP, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu yasa teklifi ile limiti 100 bin lirayı aşan kredi kartı sahiplerinden her yıl 750 lira kesinti yapılmasını öngörüyor. Bu torba yasa teklifi Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Yasa teklifine göre, her yıl 5 Ocak’ta kart limiti 100 bin lirayı aşan kişilerden alınacak olan 750 TL kesinti uygulanacak. Fiziki kartlar üzerinden oluşturulan ek kartlar ve sanal kartlar bu kesintiden muaf tutulacak. Vergi her yıl değerleme oranına göre artırılacak.

Yasa teklifine göre, kredi kartı vergisi her yılın 5 Ocak tarihinde kart sahiplerinin hesaplarına yansıtılacak. Bu kesinti dönemsel hesap ekstresinde belirtilecek ve tahsilatın yapıldığı ayı takip eden ayda banka ve sigorta muameleleri vergisi beyannamesi ile beyan edilerek ödenecek. Limiti aşan kredi kartları için alınan vergi, kartın aktive edildiği ya da limitin artırıldığı ayın hesap özetine yansıtılacak ve tahsil edilecek. Vergi, belirlenen ödeme süresi içerisinde ödenmesi gereken bir vergi olduğundan zamanında ödenmesi önem arz ediyor.

Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartları için alınan yıllık 750 liralık vergi, kartların iptal edilmesi durumunda iade edilmeyecek. Yıl içinde kart yenilenirse ve vergi zaten ödenmişse ikinci kez kesinti yapılmayacak. Fiziki kartların limitleri kapsamında oluşturulan ek kartlar ve sanal kartlar için ek bir vergi alınmayacak. Bu yeni düzenlemeyle birlikte limiti aşan kredi kartı sahipleri, her yıl belirlenen tarihlerde 750 TL vergi ödemek zorunda kalacaklar. Bu vergi, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na kaynak sağlamak amacıyla uygulanacak olup, Türkiye genelindeki kredi kartı sahiplerini etkileyecek bir düzenlemedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kredi Kartı Sahiplerine Yeni Vergi: Her Yıl 750 TL Ödeme Zorunluluğu Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin