1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. KTÜ Öğrencileri Darbedildi: Olaya Tepki Yağdı!

KTÜ Öğrencileri Darbedildi: Olaya Tepki Yağdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’da bulunan Sürmene ilçesinde hizmet veren okul servis aracı, ilçede güzergah üzerinde çalışan minibüs şoförleri tarafından durduruldu ve içinde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencilerine saldırı düzenlendiği ortaya çıktı. Öğrencilerin 3 ay önce kiraladıkları midibüsün ilçedeki dolmuşçular tarafından durdurulduğu da belirtiliyor.

Olay, dün akşam saatlerinde Çarşı Mahallesi’nde gerçekleşti. KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören bir grup öğrenci, fakültelerine gidip gelmek için özel bir öğrenci servisi kiraladı. Ancak öğrencilerin servis kiralamasına tepki gösteren bazı minibüs sürücüleri, okul çıkışında öğrencilerin kullandığı servisin önünü kesip araçlarıyla durdurdu. Bu durum üzerine araç sürücüsü ve öğrencilerle minibüs şoförleri arasında tartışma çıktı. Sürücü ve öğrenciler saldırıya uğradıklarını iddia ederek durumu polise bildirdi. İhbar üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edilirken, darp raporu alan öğrenciler şikayetçi oldu.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili 4 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Başsavcılık, olayla ilgili olarak soruşturma işlemlerinin devam ettiğini açıkladı. Benzer bir olayın 3 ay önce KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencilerinin kiraladığı midibüsle yaşandığı ve bu olayın da görüntülerle belgelendiği ifade edildi.

KTÜ Rektörlüğü ise yazılı bir açıklama yaparak servis şoförü ve öğrencilere yönelik yaşanan darp, tehdit ve hakarete tepki gösterdi. Rektörlük, öğrencilerin dolmuşlarda yer bulamadığı için servis kiralamak zorunda kaldığını belirtti ve yaşanan olaylardan endişe duyduklarını ifade etti. Rektörlük, olaya ilişkin gerekli soruşturmanın yapıldığını ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını vurguladı.

Öğrenciler de yaşadıkları olayları anlatarak endişelerini dile getirdi. Bazı öğrenciler darp edildiklerini belirtirken, güvenlik endişelerinin arttığını ifade ettiler. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı da öğrencilere destek vererek ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacaklarını açıkladı. Sürmene Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası da olaya ilişkin açıklama yaparak öğrencilere destek olacaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KTÜ Öğrencileri Darbedildi: Olaya Tepki Yağdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin