1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan Özbekistan’a Yeni Bir Adım: Kültürde İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan Özbekistan’a Yeni Bir Adım: Kültürde İş Birliği Protokolü İmzalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ve Özbekistan Arasında Kültür İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Özbekistan ile Türkiye arasındaki kültürel faaliyetler alanındaki iş birliğini artırmayı hedefleyen ‘Kültür Alanında Niyet Protokolü ve Eylem Planı’nın imza törenine katıldı. Törende konuşan Ersoy, “Türkiye ve Özbekistan kardeşliğine ayrı bir önem veriyoruz. Bu çerçevede imzalayacağımız bu niyet protokolü ve eylem planı ile iki ülke arasındaki kültürel ortaklığı daha da geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ersoy ve Özbekistan Kültür Bakanı Ozodbek Nazarbekov, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende eylem planını imzaladılar.

Ersoy, törende yaptığı konuşmada, “Bu buluşmanın temel amacı, ortak tarih ve kültürel geçmişe sahip olan iki ülke arasındaki işbirliğimizi arttıracak ve önümüzdeki süreçte çalışmalarımıza yol haritası olacak Eylem Planı’nın hayata geçirilmesidir” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, Özbekistan Kültür Bakanlığından üst düzey temsilcilerle verimli bir eğitim programı düzenlediklerini belirterek, “Türkiye ve Özbekistan kardeşliğine ayrı bir önem veriyoruz. Bu çerçevede imzalayacağımız Niyet Protokolü ve Eylem Planı ile iki ülke arasındaki kültürel ortaklığı daha da geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Özbekistan Kültür Bakanı Nazarbekov ise, “Türkiye ve Özbekistan arasındaki ilişkilerimiz tüm alanlarda hızla gelişmektedir” diyerek, ilişkilerin son yıllarda artarak devam ettiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan Özbekistan’a Yeni Bir Adım: Kültürde İş Birliği Protokolü İmzalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin