1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Kültür Yolu Festivali’nde Bir Kültür Alpereni: Mehmet Doğan’ın Unutulmaz Programı!

Kültür Yolu Festivali’nde Bir Kültür Alpereni: Mehmet Doğan’ın Unutulmaz Programı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu Festivali’nde, “Bir Kültür Alpereni D. Mehmet Doğan” programı Taksim Kitabevi’nde gerçekleşti. TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Doğan’ın hayatını ve kültürel mücadelesini anlattı. Doğan’ın, adını tarihe yazdıran birçok çalışmaya imza attığını vurgulayan Bıyıklı, Türk dünyasının büyük şairi Şehriyar’ın “Bilsinler ki adam gider, ad kalır” dizelerini hatırlatarak, ölümsüz olmanın adanmışlıkla mümkün olduğunu belirtti.

Doğan, hayatı boyunca bir ideal uğruna yaşayan ve vefatından sonra da milletin gönlünde yaşamaya devam eden büyük şahsiyetlerden biridir. İbn-ül Emin Mahmut Kemal İnal’ın sözleriyle, hayatın özeti hayırla anılmaktır ve ömrünü bir ideale vakfedenler, ebedileşir. Bu tür insanlar, sadaka-i cariye sayılacak her işi niyet ederek hayatlarını geçirirler.

Mehmet Doğan, Türk dünyasının değerlerine sahip çıkan, İslam medeniyetini filizlendiren toplumun önde gelen kültür alperenlerindendir. Anadolu’nun kahraman kadınlarından yetişen bir imparatorluk çocuğu olan Doğan, vatanı ve kültürü için yaşamış, bütün güzelliklerin yok edilmesine karşı durmuş ve prensiplerini son nefesine kadar korumuştur.

Doğan, tüm ömrünü kültür ve medeniyet hizmetine adamış, birlik ve vahdeti ön planda tutan bir yazardır. TYB’nin kurucusu olarak, sistem tarafından yok edilen değerleri tekrar canlandırmak için çabalarken, kültürel faaliyetlerde bulunmuş ve kültür devrimine öncülük etmiştir. Eserleri ve çalışmalarıyla genç yaşta olmasına rağmen büyük bir vizyona sahip olan Doğan, yeni nesillere de ilham olmuş ve iz bırakmıştır.

Doğan’ın öncüler gibi kalıcı izler bırakmasıyla, gelecek nesiller onun izinden giderek hedeflerine ulaşacak ve kültür mirasını devam ettirecektir. Kültür ve medeniyetimize hizmet etmiş olan tüm öncü şahsiyetler için yapılan dualar ve okunan Fatihalarla program sona erdi. Mehmet Doğan ve diğer kültür alperenlerinin ruhlarına şad olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kültür Yolu Festivali’nde Bir Kültür Alpereni: Mehmet Doğan’ın Unutulmaz Programı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin