1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kumpas Mağduru Kardak Kahramanı YAŞ’ta! Albayların Terfileri ve Generallerin Atamaları Ele Alınıyor

Kumpas Mağduru Kardak Kahramanı YAŞ’ta! Albayların Terfileri ve Generallerin Atamaları Ele Alınıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek. Toplantıda albayların terfileri ve görev sürelerinin uzatılması ile generallerin terfileri ele alınacak. Terfi listesinde, Kardak kahramanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe de bulunmaktadır.

Tuğamiral Ercan Kireçtepe, 31 Ocak 1996 tarihinde üsteğmen rütbesindeyken Yunanlıların işgal ettiği Kardak adacığına gitmiş ve bayrağımızı dikmiştir. Ayrıca terfi listesinde Balyoz kumpas davasından beraat eden KKK Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün ve Moskova Askeri Ataşesi Tuğamiral Emre Sezenler de yer almaktadır.

YAŞ toplantısında, 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün, 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran arasından orgeneral ve oramiralliğe yükselecek isimler belirlenecektir.

Geçen yıl göreve başlayan Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayrataroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Cemal Kadıoğlu görevlerine devam edeceklerdir. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresi bir yıl uzatılacak ya da Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız atanacaktır. Terfi listesinde Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan ile Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Köksal da bulunmaktadır.

YAŞ toplantısı Cumhurbaşkanlığı sarayında gerçekleşecektir. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katılacaktır.

YAŞ toplantısının bir günde tamamlanması planlanmakta olup, alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından uygulanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kumpas Mağduru Kardak Kahramanı YAŞ’ta! Albayların Terfileri ve Generallerin Atamaları Ele Alınıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin