1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kuran Kursundan Çıkan 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Şaibeli Cinayeti!

Kuran Kursundan Çıkan 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Şaibeli Cinayeti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, 8 yaşındaki Narin Güran kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolmuş, 19 gün sonra dere yatağında ölü bulunmuştu. Soruşturma sonucunda, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 27 şüpheliden sadece 4 kişi hakkında dava açıldı. Diğer 23 kişi hakkında ise delil yetersizliğinden ek takipsizlik kararı verildi. Amca Salim, ağabey Enes, anne Yüksel ve kızı dereye atan Nevzat Bahtiyar hakkında ise “İştirak halinde kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede, katilin kim olduğunun belirlenememesi ve cinayetin neden işlendiği sorusunun da yanıtını bulamaması dikkat çekti. İddianamede, “Nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı öldürüldüğü sonucuna varılmıştır” ifadesi yer aldı. Tavşantepe Köyü’nde bulunan dere yatağında Narin’in cesedi bulunmuş, 8’i tutuklu 23 kişi hakkında da takipsizlik kararı verilmişti.

İddianamede, 4 tutuklu sanık için “Gerçeğin açığa çıkmasını engellemek amacıyla suç delillerini gizleme veya yok etmek” suçundan da ceza istendi. İddianame Başsavcılığın onayından geçerek Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme heyeti dosyayı inceledikten sonra duruşma günü belirleyecek, iddianamenin bu hafta kabul edilmesi bekleniyor.

Narin’in amcası Salim, annesi Yüksel, ağabeyi Enes ve Nevzat Bahtiyar hakkında “İştirak halinde kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası istenirken, diğer 23 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi. İddianamede, cinayet saatinde olay yerinde bulunan kişilerin kimliğinin belirlenemediği ve neden cinayet işlendiğine dair net bir bilgi olmadığı belirtildi.

Tavşantepe Köyünde yaşanan olayda, 8 yaşındaki Narin Güran’ın cesedi bir çuval içinde dere yatağında bulunmuştu. İddianamede, suçluların cesedi suyun akıntısıyla kaybolması amaçladığı ancak anne Yüksel’in ısrarı üzerine cesedin bulunduğu yerde sabit bırakıldığı ve ağırlıkla kapatıldığı kaydedildi. Dosyaya dair deliller, tanık ifadeleri, DNA bulguları ve kamera görüntüleri incelendiğinde, cinayetin neden işlendiğine dair net bir cevap bulunamadığı vurgulandı.

Enes’in kolunda bulunan diş izlerinin üzerinin birden fazla kişi tarafından ısırılarak tespit yapılmasının engellendiği ifade edildi. Enes’in diğer yalan ve suçtan kurtulmaya yönelik savunmaları da dikkate alınmayarak, dosyada yer alan eksiklikler giderilerek 4 şüphelinin yargılanmasına başlanacak. Dosyadaki tüm ayrıntılar ve deliller, önümüzdeki günlerde mahkeme tarafından değerlendirilecek ve adaletin sağlanması için gerekli işlemler yapılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kuran Kursundan Çıkan 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Şaibeli Cinayeti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin