1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kurtulmuş, Metsola’yı tebrik etti ve Türkiye-AB ilişkilerine vurgu yaptı

Kurtulmuş, Metsola’yı tebrik etti ve Türkiye-AB ilişkilerine vurgu yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosu Başkanlığına tekrar seçilmesi nedeniyle Roberta Metsola’ya bir mektup göndererek tebrik etti ve görevinde başarılar diledi.

Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi ve ortak değerler doğrultusunda işbirliğinin artarak devam etmesi en büyük temennileri olduğunu belirten Kurtulmuş, mektubunda şunları belirtti: “AB halklarının demokratik temsilini üstlenen Avrupa Parlamentosu’nun, yeni yasama döneminde rasyonel ve objektif bir tutumla ön yargıların aşılmasında ve karşılıklı güvenin inşa edilmesinde yapıcı bir rol oynayabileceğine inanıyorum. Bu ilerleme Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesine de katkı sunacaktır. Gelecekte, Avrupa Parlamentosu dahil tüm AB kurumlarının, Türkiye ile ilişkilerini ahde vefa ilkesi çerçevesinde adil ve sonuç odaklı bir şekilde yürütmesini ve ilişkilerimizi çıkmaza sokan politika ve söylemlerden kaçınmasını bekliyoruz.

Öncesindeki Genel Kurul konuşmanızda, Türkiye’nin aday ülke statüsüne atıfta bulunmamanızı ve Kıbrıs meselesi hakkındaki ifadelerinizi üzüntüyle karşıladığımı belirtmek isterim. Kıbrıs meselesinin çözümü için tüm tarafların çabalarını doğru yöne yönlendirmesi ve samimiyetle çözüme katkıda bulunması önemlidir. AB’nin üyelik dayanışması adı altında Kıbrıs meselesine tek taraflı yaklaşımı ve Ada’nın içinde bulunduğu gerçekleri göz ardı etmesi, sorunların çözümü için yeni bir zemin oluşmasına engel olmaktadır. Parlamentolar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi için işbirliğine hazır olduğumuzu belirterek sizi tekrar tebrik eder, görevinizde başarılar dilerim.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurtulmuş, Metsola’yı tebrik etti ve Türkiye-AB ilişkilerine vurgu yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin