1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kurtulmuş’tan 50. Yıl Mesajı: Kıbrıs Barış Harekatı’nı Kutladı

Kurtulmuş’tan 50. Yıl Mesajı: Kıbrıs Barış Harekatı’nı Kutladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü dolayısıyla, Kurtulmuş sosyal medyadan bir mesaj yayımladı. Kurtulmuş, Kıbrıs Barış Harekatı’yla elde edilen zaferin 50’nci yılını büyük bir gurur ve mutlulukla kutlandığını belirtti. 20 Temmuz 1974’te atılan adımın, Kıbrıs Türk halkının güvenliği ve egemenliği için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Kıbrıs Barış Harekatı, Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının bir teyidi olarak kabul edilmelidir. Harekattan önce Kıbrıs Türklerine yapılan katliamlara karşı, ulusal mücadelenin anısını yineliyoruz. Bu harekat, Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan haklarını koruma ve Kıbrıs Türklerinin vatanını savunma kararlılığının bir sembolüdür. Aynı zamanda adağı güvenli ve huzurlu hale getirerek çatışmaların sona ermesini sağlamıştır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş, Kıbrıs Türk halkının haklarını ve eşit statüsünü tanımanın, bölgedeki istikrar ve barışın anahtarı olacağını vurguladı. Numan Kurtulmuş, Kıbrıs’ta adil bir anlaşmanın yürürlüğe girmesi için diyalog ve iş birliği ruhunun önemini her zaman vurguladıklarını belirtti.

Kurtulmuş’un açıklamaları şu şekilde devam etti: “Kıbrıs Türklerinin, bağımsız devletlerinin çatısı altında huzur ve güven içinde yaşamaya devam edeceğine olan inancım tamdır. Diplomatik yolları tercih ederek, KKTC’nin tanınması yönünde kalıcı bir çözüm için prensipli müzakerelere bağlılığımızı sürdüreceğiz. Kıbrıs şehitlerimizi ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı rahmetle, gazilerimizi minnetle anarken, barış ve özgürlüğün daim olduğu bir gelecek temennisinde bulunuyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurtulmuş’tan 50. Yıl Mesajı: Kıbrıs Barış Harekatı’nı Kutladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin