1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kurtulmuş’tan Azerbaycan’a Destek: Karabağ Zaferi’nin Ardından İş Birliği Sürüyor

Kurtulmuş’tan Azerbaycan’a Destek: Karabağ Zaferi’nin Ardından İş Birliği Sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre’deki Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi’nde Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu kapsamında Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile bir araya geldi. Görüşmede, Gafarova’nın tekrar Azerbaycan Milli Meclisi Başkanlığı’na seçilmesinden dolayı başarılar dileyen Kurtulmuş, Azerbaycan’da seçilen yeni milletvekillerini de tebrik etti.

Kurtulmuş, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki yakın ilişkilerin devam etmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, bölgesel ve küresel meselelerde ortak bir duruş sergilendiğini ve uluslararası platformlarda dayanışma içinde hareket edildiğini vurguladı.

İki ülkenin kalkınması için karşılıklı olarak imkanların seferber edildiğini hatırlatan Kurtulmuş, özellikle Azerbaycan’ın 44 günlük Karabağ Zaferi’nden sonra Kafkaslar’daki ve bölgedeki dengelerin değişmekte olduğunu gördüklerini ve bunun Türk dünyası için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Ayrıca, en kısa zamanda Karabağ’ın imarı ve Zengezur Koridoru’nun açılarak Azerbaycan, Türkiye ve diğer bölge halklarına yarar sağlamasını arzu ettiklerini belirtti.

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova da görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başarı ve tebrik dilekleri için teşekkür etti. Türkiye ve Azerbaycan halklarının birbirine bağlılıklarının her alandaki güçlü iş birliklerinin artarak devam etmesini sağladığını ifade eden Gafarova, her platformda Azerbaycan ve Türkiye’nin birlikte hareket etmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurtulmuş’tan Azerbaycan’a Destek: Karabağ Zaferi’nin Ardından İş Birliği Sürüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin