1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kurtulmuş’tan İsrail’e Sert Çağrı

Kurtulmuş’tan İsrail’e Sert Çağrı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Kurtulmuş, NATO Parlamenterler Zirvesi’nde ABD’nin başkenti Washington’da konuşma yaptı. Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına dikkat çekerek, bu durumun daha fazla kan dökülmesini engellemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bölgesel bir savaş riski olduğunu vurguladı ve adaleti savunmanın önemine değindi. Müttefiklere, İsrail’in saldırganlığına karşı çıkma çağrısında bulundu.

Kurtulmuş, Ukrayna konusunda Türkiye’nin diplomatik çabalarını övdü ve ülkenin egemenliği ve bağımsızlığını desteklediklerini vurguladı. Ayrıca, Ukrayna’ya yönelik çözüm arayışlarına destek verdiklerini ve demokratik direncin korunmasına odaklandıklarını belirtti.

Terörizmin NATO için asimetrik bir tehdit olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye’nin terör saldırılarına maruz kaldığını ve terör örgütleriyle mücadelede kararlı olduklarını söyledi. NATO’nun terörle mücadele rolünü güçlendirmesi gerektiğini belirtirken, Türkiye’nin savunma harcamalarına yapılan kısıtlamalara karşı çıktı.

NATO’nun barışı koruma ve savaşı önleme sorumluluğunu belirten Kurtulmuş, bu nedenle NATO Parlamenter Asamblesi’nde daha fazla istişare yapılması gerektiğini dile getirdi. Gelecekte adil uluslararası bir sistem oluşturulması gerektiğine inanan Kurtulmuş, insan ve devletler arasında eşitliğin önemini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurtulmuş’tan İsrail’e Sert Çağrı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin