1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kurtulmuş’tan önemli açıklamalar: Büyük Zafer’in 102. yıl dönümü

Kurtulmuş’tan önemli açıklamalar: Büyük Zafer’in 102. yıl dönümü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Zafer’in 102. yıl dönümü dolayısıyla Afyonkarahisar’a gelen Kurtulmuş, restorasyonu tamamlanan Zafer Müzesi’nin açılış programında konuşma yaptı. Kütahya ve Afyonkarahisar’da yapılan programlarla önemli bir yıl dönümünü kutlama fırsatı bulduğunu belirten Kurtulmuş, geçmiş büyük mücadeleleri ve kahramanlıkları hissederek tarihi anlamda önemli bir günü kutladıklarını ifade etti. Kocatepe’de başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde Gazi Mustafa Kemal’in emriyle yaşanan olaylara tanıklık ettiklerini söyleyen Kurtulmuş, 9 Eylül’de İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle sonuçlanan zaferi hatırlattı.

Tarihten alınacak derslerle geleceği daha güçlü inşa etme fırsatının önemine değinen Kurtulmuş, ülkenin zor zamanlarda bile ileriye gideceğini vurgulayıp, milletin tarihinin süreklilik arz ettiğini altını çizdi. Türkiye’nin, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi tarihi parçaların bir bütün olduğunu belirten Kurtulmuş, tarihi yarım bırakarak anlatmanın büyük bir hata olacağını ifade etti.

Geçmişte yaşanan yoklukların ve işgallerin üstesinden gelerek bağımsızlığın kazanılmasının kolay olmadığını söyleyen Kurtulmuş, milli kimliğin ve dayanışma ruhunun önemine değindi. Genç nesillere tarih derslerinin aktarılmasının milli sorumluluk olduğunu belirten Kurtulmuş, Türk milletinin başarılarının temelinde dayanışma ve zorlukları birlikte aşabilme gücünün yattığını söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye’nin güçlü bir şekilde ileriye doğru yoluna devam edeceğini ve Cumhuriyet’in 100. yılını başarıyla geride bıraktığını ifade etti. Zafer Bayramı’nın ve Meydan Muharebesi’nin kutlu olması temennisinde bulunan Kurtulmuş, Zafer Müzesi’nin modern bir şekilde şehre kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Açılışın ardından müzeyi gezen Kurtulmuş, Afyonkarahisar Valiliğine ziyarette bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurtulmuş’tan önemli açıklamalar: Büyük Zafer’in 102. yıl dönümü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin