1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kurudere Köyü’ne 29 Yıl Sonra Mutlu Dönüş!

Kurudere Köyü’ne 29 Yıl Sonra Mutlu Dönüş!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesine 15 kilometre uzaklıkta yer alan 300 hane ve 900 nüfuslu Kurudere köyü, 1995 yılında bölgedeki terör olayları sebebiyle terk edildi. Köyde yaşayanlar Hakkari merkez, Van ve diğer batı illerine göç etmek zorunda kaldı. Bölgeye giriş ve çıkışlar güvenlik sebebiyle yasaklanmış, aileler başka şehirlerde yeni hayatlarına adapte olmuşlardı.

Köylerine 29 yıl aradan sonra özel izin ile giden aileler, ceviz, üzüm ve sumak hasadı yaptılar. 5 çocuk babası Nihat Arslan, köylerini terk etmelerinin sebebini anlatarak, “1995 yılında bölgede yaşanan olaylar nedeniyle köyümüzü terk ettik. Şimdi yıllar sonra geri döndük. Keşke ayrılmak zorunda kalmasaydık. Artık huzurun hakim olduğu köyümüze dönmek istiyoruz. Valimiz ilkbahar aylarında köye dönüş müjdesini verdi. Yakın zamanda umarız köyümüze dönebiliriz. Burada ceviz, üzüm ve sumak hasadı yaparak normalde satış fiyatı 250 TL olan sumakları 100 TL’ye sattık. İzin veren devlet yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Ramazan Özkan ise köylerini terk ederken sadece 1 yaşında olduğunu belirterek, “Şimdi 28 yaşındayım. Yıllar sonra köyümüze dönmek bize büyük mutluluk verdi. Burada ceviz, sumak ve üzüm hasadı yaptık” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurudere Köyü’ne 29 Yıl Sonra Mutlu Dönüş!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin