1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kütahyalı Kadınlar Kadın ve Çocuk Cinayetlerine Karşı Sokaklarda!

Kütahyalı Kadınlar Kadın ve Çocuk Cinayetlerine Karşı Sokaklarda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kütahyalı kadınlar, sosyal medya üzerinden organize ettikleri protesto yürüyüşünde bir araya geldi. Kütahya Belediyesi önünde başlayan yürüyüş, Zafer Meydanı’nda tamamlandı. Ellerinde ‘Geleceğimiz, istikbalimiz sönmesin, ne seninim ne toprağın’ yazılı dövizler taşıyan grup, kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekti.

Toplanan kadınlar adına konuşan Hilal Nil Özen, 2024 yılında aralarında 2 yaşında bir bebeğin de olduğu 298 kadın hayattan koparıldığını belirterek, son dönemdeki cinayetlere tepki gösterdi. Şunları söyledi: Bedriye Işık, Pınar Damar, Pınar Öztürk, Ayşenur Halil, İkbal Uzuner, Zehra Gül, Emine Karabulut, Özgecan Aslan, Şeyda Yılmaz, Narin ve daha birçok kadın için buradayız. Sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

4 Ekim Cuma günü Semih Çelik adındaki katil, biri kendi evinde diğeri İstanbul’un en işlek noktalarından birinde iki kadının canını aldı. Bu vahşete tepki gösterildi. 19 yaşındaki iki genç kadın parçalara ayrıldı. Kadınlar, bu olayların ardı arkası kesilmediğine dikkat çekerek, toplumun duyarlı olması gerektiğini vurguladılar.

Yürüyüş, atılan sloganların ardından olaysız bir şekilde sona erdi. Kütahya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, protesto yürüyüşü sırasında geniş güvenlik önlemleri aldılar. Kadınlar, seslerini duyurmak için bir araya gelerek toplumun bu tür olaylara duyarlı olması gerektiğini aktardılar. Geleceğimiz ve istikbalimiz için birlik olduklarını vurgulayarak, kadın ve çocuk cinayetlerine karşı duruş sergilediler. Eylemde hiçbir olumsuz olay yaşanmazken, kadınlar sorunların çözümü için duyarlılığı artırmaya devam edeceklerini belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kütahyalı Kadınlar Kadın ve Çocuk Cinayetlerine Karşı Sokaklarda!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin