1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kuvvetli Yağışlar Geliyor: Hava Durumu Uyarısı!

Kuvvetli Yağışlar Geliyor: Hava Durumu Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yaklaşan 1 haftalık hava durumu hakkında DHA’ya açıklamalarda bulundu. İç ve kuzey kesimlerde bugün sağanak yağışlar beklendiğini belirten Tekin, özellikle Karadeniz bölgesinde yoğun yağışların olacağını söyledi. Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde şiddetli yağışlar beklediklerini ifade etti.

Tekin, “Bazı bölgelerde 100 kilogramı aşan yağış miktarları görülebilir. Vatandaşlarımızdan ani sel, su baskını, yıldırım, şiddetli yağışlar nedeniyle dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını istiyoruz” dedi.

Hafta sonu yağışlı sistemin ülkenin kuzeydoğusuna doğru ilerleyeceğini belirten Tekin, yeni haftada ise ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde hafif-orta şiddette yağışlar yaşanacağını söyledi.

Ankara’da pazar ve pazartesi günleri yağış beklenmediğini, hava sıcaklığının 29 ile 31 derece arasında olacağını kaydeden Tekin, İstanbul’da ise bugün akşam saatlerinde yağışların sona ereceğini ve hafta sonu az bulutlu ve açık bir hava beklediklerini söyledi. İstanbul’da hava sıcaklığının 30 ile 33 derece arasında olacağını belirtti.

İzmir’de ise 3 gün boyunca yağış beklenmediğini ifade eden Tekin, hava açık olacak ancak kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesini ve hava sıcaklığının 36 ile 38 derece arasında olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Yaz aylarında ülke genelinde artan yağışların su baskınlarına neden olduğunu belirten Tekin, iklim değişikliğinin etkisiyle bu afetlerin şiddetinin arttığını ve sıklığının arttığını söyledi. Artan karbon salınımının hava sıcaklıklarını yükselttiğini ve ani şiddetli yağışlara neden olduğunu belirtti. Bu durumun can ve mal kayıplarına yol açabileceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kuvvetli Yağışlar Geliyor: Hava Durumu Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin