1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. KYK Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Yurt Fiyatları!

KYK Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Yurt Fiyatları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KYK yerleştirme sonuçları açıklanarak öğrencilerin yurt arayışları hızlandı. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yurt fiyatları kiralarla yarışıyor. İstanbul’da Beşiktaş’ta kız yurdunda tek kişilik oda fiyatı 35 bin TL iken özel erkek yurdunda ise aylık 24 bin TL olarak belirlenmiş. Avcılar’da tek kişilik oda fiyatı 26-27 bin TL arasında değişirken Esenyurt’ta fiyatlar 25.500 TL’den başlıyor. Ankara’da ise tek kişilik oda fiyatları 20-25 bin TL arasında değişiyor. İzmir’de tek kişilik oda fiyatları 20 bin TL’den başlıyor ancak özel üniversitelerin çevresinde fiyatlar 40 bin TL civarında seyrediyor.

Yurt ücretleri genellikle 9 aylık taksitlerle ödeniyor ve yaz döneminde talep edilirse ayrıca yaz yurt ücreti ödenmesi gerekiyor. Bazı yurtlarda çamaşır yıkama hizmeti için ekstra ücret alınırken bazılarında sabah kahvaltısı ve öğle akşam yemeği hizmetleri sunuluyor. Ankara’daki yurtlarda öğrencilere sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği sunulurken çamaşır yıkama hizmeti için öğrenciler ekstra ücret ödüyor. İzmir’deki özel yurtlarda kahvaltı ve akşam yemeği sunulurken bazıları ekstra olarak servis hizmeti de sağlıyor.

Konya’da ise yurt fiyatları diğer şehirlere göre daha uygun. Tek kişilik odaların fiyatları ortalama 15 ila 17 bin TL arasında değişirken 2 kişilik odalar 13 ila 15 bin TL arasında belirlenmiş. Yurtlarda genellikle 6 gün oda kahvaltı hizmeti sunulurken Pazar günleri kahvaltı yapılmaz, akşam yemekleri ise öğrencilerin kullanabileceği mutfaklarda yapılabilir.

Özel yurt fiyatları genellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde daha yüksek olmakla birlikte, öğrencilere verilen hizmetlere göre fiyatlar değişiklik gösterebilir. Bazı yurtlarda ödemeler peşin alınırken bazılarında taksit seçenekleri mevcuttur. Sonuç olarak, öğrencilerin tercih edeceği yurdun bütçelerine ve ihtiyaçlarına uygun olup olmadığını değerlendirmeleri önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KYK Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Yurt Fiyatları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin