1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. KYK Yurt Sonuçları Açıklanıyor! Bekleyiş Başladı…

KYK Yurt Sonuçları Açıklanıyor! Bekleyiş Başladı…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından 20 Ağustos Salı günü başlatılan 2024-2025 KYK yurt başvuruları, 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59’da sona erdi. İlk kez üniversiteye kayıt yaptıran adaylar ile ara sınıf öğrencileri, bu yılın KYK yurt sonuçlarını heyecanla bekliyor. Geçtiğimiz yılın sonuçları 13 Eylül tarihinde açıklanmıştı ve bu yılın sonuçlarının da eylül ayının ortalarında açıklanması bekleniyor.

Yüksek öğrenim gören öğrencilerin KYK yurt sonuçlarını öğrenmek için e-devlet üzerinden bilgileri eksiksiz doldurmaları gerekmektedir. Yurt başvuruları sonucunda yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerde https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden online kayıtlarını yapabilecekleri gibi, kazandıkları yurda giderek şahsen de kayıt olabilecekler.

Yurt ücretleri, ilk kayıt ücretinin ödenmesini takip eden ayın son günü saat 23.00’e kadar ödenmelidir. Yurtlarda barınan öğrencilere, eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00’e kadar süre verilmektedir. Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin kayıtları silinmektedir.

KYK yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahip olanlar arasında şehit eşi ve çocukları, gazi ve gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde lise ve dengi öğrenimlerini tamamlayanlar, devlet koruması altında olanlar bulunmaktadır. Bu öğrencilerin Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkı bulunmaktadır.

Sonuç olarak, 2024-2025 KYK yurt sonuçları eylül ayının ortalarında açıklanması bekleniyor. Öğrenciler, e-devlet üzerinden sonuçlarını öğrenebilecekleri gibi, kazandıkları yurda giderek de kayıtlarını yaptırabilecekler. Yurt ücretlerinin ödenmesi konusunda belirlenen tarihler ve koşullara dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, ücretsiz barınma hakkına sahip olan öğrencilerin kimler olduğu da belirli kriterlerle belirlenmiştir. Bu kapsamda, KYK yurda yerleşmeyi bekleyen öğrencilerin güncel bilgileri takip etmeleri ve gerekli adımları zamanında atmaları önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KYK Yurt Sonuçları Açıklanıyor! Bekleyiş Başladı…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin