1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Leapmotor, Avrupa’da otomobil üretmek için Polonya’daki yetkililerle görüşüyor – Büyük Adım Atılıyor!

Leapmotor, Avrupa’da otomobil üretmek için Polonya’daki yetkililerle görüşüyor – Büyük Adım Atılıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin merkezli elektrikli otomobil üreticisi Leapmotor, Avrupalı yetkililerle işbirliği yaparak Avrupa’da üretim yapmayı hedefliyor. Şirket, elektronik ve yapay zeka teknolojilerinde 30 yıllık deneyime sahip bir firmadır. Leapmotor, tamamı elektrikli olan SUV C11, sedan C01, 5 kapılı şehir otomobili T03 ve coupe S01 modellerini üretmektedir. Geçtiğimiz dönemde Türkiye’de T03 modelini satışa sunan Leapmotor, Avrupa pazarında da büyümek istiyor.

Stellantis, Fiat, Peugeot, Opel, Citroen gibi büyük otomobil markalarını bünyesinde bulunduran bir şirkettir. Geçtiğimiz yıl Çinli elektrikli araç üreticisi Leapmotor’un %20 hissesini 1.5 milyar euro karşılığında satın almıştır. Bu satın alma ile Çinli şirketin Avrupa’daki varlığı güçlenmiş ve Avrupa’da üretim yapma planları yapılmıştır. Reuters’in haberine göre, Stellantis, Leapmotor’un üretimini yapmak için Polonya’nın Tychy şehrinde bulunan tesisleri kullanacak. Bu tesis, Türkiye’de satışta olan T03 modelinin üretimini üstlenecek ve modelin hızlı bir şekilde Avrupa pazarına sunulmasını sağlayacaktır.

Tychy tesisinin bulunduğu Polonya’nın güney bölgesi, Fiat 500, Fiat 600 ve Jeep Avenger gibi modellerin üretildiği bir bölgedir. Ayrıca Alfa Romeo’nun Milano olarak adlandırılan yeni modelinin de bu tesiste üretileceği planlanmaktadır. Leapmotor, Avrupa’da üretim yaparak pazardaki rekabet gücünü artırmayı ve Avrupa pazarında daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflemektedir. Şirketin Avrupa’daki üretim planlarının hayata geçirilmesi ile Avrupa’da elektrikli otomobil pazarında daha fazla yer edinmesi ve müşteri portföyünü genişletmesi beklenmektedir.

Leapmotor’un Avrupa’da otomobil üretme planları, Polonya’daki Tychy tesisinin kullanımı ile hızlanacak ve şirketin Avrupa pazarındaki varlığı güçlenecektir. Hem Leapmotor hem de Stellantis, işbirliği ve yatırımlarıyla Avrupa elektrikli otomobil pazarında daha etkin bir konuma gelmeyi amaçlıyor. Bu işbirliği, hem şirketlerin büyüme hedeflerine ulaşmasına hem de Avrupa pazarının çeşitlenmesine katkı sağlayacak gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Leapmotor, Avrupa’da otomobil üretmek için Polonya’daki yetkililerle görüşüyor – Büyük Adım Atılıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin