Levent Aksüt, dünyanın çeşitli ülkelerinde yüzücülere ilham veren ve genç mimarlara yol gösteren öncü bir isimdir. 1930 yılında İstanbul Kadıköy’de doğan Aksüt, ilk eğitimini Fındıklı İsmet İnönü İlkokulu’nda alan ve keman çalmayı eğitmeni Turan Tansel’den öğrenen biriydi. 1947 yılında İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’ne gitmesi, hayatındaki dönüm noktasıydı. Yüzmeyi ve atletik jimnastiği burada öğrenen Aksüt, kulübün başkanlığını da yapmıştır.
1970’lerde Rumelihisarı-Kandilli arasında yaptığı yüzüşlerle Türkiye Olimpiyat Komitesi’nin dikkatini çeken Aksüt, Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması’nın temellerini atmıştır. Bu yarışma, dünyanın dört bir yanından yüzücülerin katıldığı prestijli bir organizasyona dönüşmüştür. Aksüt, 58 yaşında ilk kez katıldığı yarışlarda büyük başarılar elde etmiş ve 31 kez Boğaz’ı karşıdan karşıya yüzerek rekorlar kırmıştır.
Levent Aksüt, Boğaz yüzüşlerinde özgürlük hissini tadarken, yarışları gözler önünde tamamlamış ve her zaman keyif alarak sporunu yapmıştır. 82 yaşında Meis Adası’ndan Kaş’a yaptığı yüzüşle de dikkatleri üzerine çekmiş ve yaşlılığın engel olmadığını göstermiştir. Mimari kariyerinde de büyük başarılara imza atan Aksüt, çeşitli projelerle Türkiye’nin simgesi olmuş ve ödüller almıştır.
Yaşam dolu ve olumlu bir bakış açısına sahip olan Levent Aksüt, 9 Temmuz’da İstanbul’da vefat etmiştir. Oğlu Caner Aksüt, babası için yapılan taziye ziyaretlerinden etkilenmiş ve insanlara ilham olan birinin kaybını yaslamıştır. Mimarlık camiası ve yüzücüler, Aksüt’ün ölümüyle büyük bir üzüntü yaşamış ve onun hatırasını saygıyla anmışlardır.
Levent Aksüt, yaptığı eserlerle ve spor alanındaki başarılarıyla her zaman hatırlanacak bir isim olmaya devam edecektir. Onun enerjisi, azmi ve tutkusu, genç kuşaklara ve sporculara ilham olmaya devam edecek ve hayatı boyunca birçok insana yol göstermeye devam edecektir.