1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. LGS Sonuçları Açıklandı, Yerleştirme Takvimi Belli Oldu!

LGS Sonuçları Açıklandı, Yerleştirme Takvimi Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavın sonuçları açıklandı. LGS sürecinde liselere yerleştirmeler üç farklı şekilde gerçekleşecek: yerel yerleştirme, merkezi yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleştirme. Yerel yerleştirmede öğrenciler, ikamet adresleri, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak kayıt alanlarında bulunan çeşitli okul türlerinden en fazla 5 tercihte bulunabilecek.

LGS sonuçları için MEB SONUÇ SORGULAMA EKRANI’na buradan ulaşabilirsiniz.

Öğrenciler, %20’si gibi bir oranla LGS puanlarıyla devlet okullarından birine giriş yapabilecek. Geçen yıl, Anadolu, fen, proje uygulayan ortaöğretim kurumları gibi az sayıda okulun toplam kontenjanı 206.414 iken, bu yıl 1.038.192 öğrenci sınava başvurdu.

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin (TÖZOK) açıklamasına göre, yabancı liseler de dahil olmak üzere bazı özel okullar da LGS kapsamında öğrenci alacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı, tercih ve yerleştirme takvimini açıkladı. Tercihler 28 Haziran-17 Haziran tarihleri arasında yapılacak ve yerleştirme sonuçları 22 Temmuz’da duyurulacak.

Özel okulların kayıt takvimi de belirlendi. Öğrenciler, devlet liselerine kayıt yaptırdıklarında özel okullara kayıt yaptıramayacaklar. Özel okullar, bugün ve yarın taban puanlarını ilan edecekler. Kayıt takvimi şu şekilde işleyecek: Ön Kayıt (29 Haziran-2 Temmuz), Kesin Kayıt (3 Temmuz), Yedek Liste Kesin Kayıt (4 Temmuz), Ön Kayıt (5-7 Temmuz), Kesin Kayıt (8 Temmuz), Serbest Kayıt (9-12 Temmuz).

MEB, öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti sunmak üzere rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla destek olacak. Türkiye genelinde yaklaşık 19.000 tercih danışmanlığı birimi kuruldu ve 1 milyon öğrenci ile velinin bu hizmetten faydalanması bekleniyor. Tercih danışmanlığı sürecinde görevli olan rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar, öğrencilere ve velilere bakanlığın internet sitesinden güvenilir ve güncel bilgilere erişme imkanı sağlayacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
LGS Sonuçları Açıklandı, Yerleştirme Takvimi Belli Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin