1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Libya ile TİKA arasında imzalar atıldı!

Libya ile TİKA arasında imzalar atıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkent Trablus’taki Dışişleri Bakanlığı Binasında gerçekleştirilen imza törenine, Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Güven Begeç, TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve TİKA Trablus Koordinatörü Ali Suha Bacanakgil gibi isimler katıldı. Törende, Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Zeydan da yer aldı. TİKA’nın Libya’daki faaliyetlerinin yasal zemine kavuştuğu mutabakat zaptı, Libya Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği İdaresi Müdürü Eşref e-Taib ve TİKA Başkanı Kayalar tarafından imzalandı.

Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Zeydan, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, TİKA yetkililerinin Libya’ya düzenledikleri ziyaretten onur duyduğunu belirtti. Mutabakat zaptının Libya’daki yasal çerçeveyi belirlediğini vurgulayan Zeydan, bu adımın iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirdiğini ve TİKA’nın Libya’da projeler sunmaya başlaması için önemli olduğunu ifade etti.

TİKA Başkanı Kayalar, 2010’lu yıllardan başlayarak Libya halkı için projeler gerçekleştirdiklerini ve bu projeleri artırmak istediklerini dile getirdi. TİKA’nın Libya’daki faaliyetlerinin yasal zeminini kurduklarını belirten Kayalar, bu anlaşmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, TİKA’nın Turgut Reis Külliyesi’ni restore etmesi için protokol imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un talimatıyla TİKA’nın Turgut Reis Külliyesi’ni restore edeceğini belirten Kayalar, bu türbenin geçmiş yıllarda hasar gördüğünü ve Libya Devleti ile işbirliği içinde restore edeceklerini söyledi. Bu anlaşma çerçevesinde TİKA’nın, Turgut Reis Külliyesi’nin restorasyonuna başlayacağını açıkladı. Törene ilişkin bilgilerin ve imzaların yer aldığı haber, AA kaynağından alınmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Libya ile TİKA arasında imzalar atıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin