1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Limited Şirketlerde Borsaya Açılma İçin Önemli Düzenleme Yapılacak!

Limited Şirketlerde Borsaya Açılma İçin Önemli Düzenleme Yapılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel Kurul, 25 Haziran Salı günü başlayacak ve Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ele alacaktır. Kanun teklifine göre, kripto varlık hizmet sağlayıcıların SPK’dan izin alması zorunlu olacak. Ayrıca, vergi taslağında limited şirketlere yönelik önemli bir düzenleme beklenmektedir.

Anonim şirketlerde hisse senetlerine uygulanan vergi avantajının, limited şirket ortaklık payları için de geçerli olması planlanmaktadır. Bu düzenleme ile limited şirketler de borsaya açılabilecektir. GVK’nın mevcut hükümlerine göre, tam mükellef kurumlara ait hisselerin elden çıkarılmasından sağlanan kazançlar vergiden muaf tutulmaktadır.

Anonim şirketlerde hisse senetleri için sağlanan vergi kolaylığı, limited şirketlerde geçerli değildir. Bu durum, şirketlerin limited olarak değil anonim olarak kurulmasını teşvik etmektedir. Limited şirket ortakları, hisse senetlerini belirli bir süre elde tuttuktan sonra vergi ödemek zorunda kalmaktadır.

Yeni yasa taslağıyla, hisse senetlerinin elde tutma süresi 5 yıla çıkarılarak ve limited şirket payları da vergi avantajından faydalanabilecektir. Bu düzenlemeyle, uzun süredir devam eden şikayetlere çözüm getirilmekte ve limited şirket ortaklarının vergi yükü azaltılmaktadır.

Hisse senedine bağlanmış limited şirket ortaklık paylarından elde edilen kazançlar, iktisap tarihinden itibaren 5 yıl elde tutulduktan sonra vergilendirilmeyecektir. Bu yönde yapılan düzenleme, limited şirketlerin borsaya açılma olasılığını artıracak ve şirket kuruluş tercihlerinde dengeleri değiştirecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Limited Şirketlerde Borsaya Açılma İçin Önemli Düzenleme Yapılacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin