1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Macaristan’ın Muğla ve Denizli’de Fahri Konsolosluk Ofisi Açıldı: İki Ülke Arasındaki İlişkiler Güçleniyor!

Macaristan’ın Muğla ve Denizli’de Fahri Konsolosluk Ofisi Açıldı: İki Ülke Arasındaki İlişkiler Güçleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fahri Konsolosluk ofisinin resmi açılış törenine birçok önemli isim katıldı. Muğla Valisi İdris Akbıyık, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Attila Pinter, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve iş dünyasından birçok önemli isim törende yer aldı. Bu önemli etkinlik, Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılını kutlamak için atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi. Fahri konsolos olarak atanan Hamdi Akın, açılış konuşmasında, Türkiye ve Macaristan arasındaki dostane ilişkilerin bu konsolosluk aracılığıyla daha da güçleneceğini vurguladı.

Akın, Muğla ve Denizli illerinin kültürel ve ekonomik potansiyeline dikkat çekerek, bu bölgelerin Macaristan ile ilişkilerin güçlenmesinde önemli bir rol oynayacağını belirtti. Ayrıca, bu göreve layık görülmesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok ve Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis’e teşekkür eden Akın, bu görevin kendisine duyulan güvenin bir simgesi olduğunu dile getirdi. İki ülke arasındaki ticari ve kültürel işbirliklerin artırılmasında önemli bir köprü olacaklarına olan inancını belirten Akın, “Bu görev, iki ülke arasındaki dostluğu daha da güçlendirme sorumluluğu veriyor. Büyük bir istekle çalışacağım” dedi.

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis’in konuşmasında da Türkiye ve Macaristan arasındaki uzun süredir devam eden dostane ilişkilerin fahri konsolosluk aracılığıyla daha da güçleneceğine vurgu yapıldı. Matis, Muğla ve Denizli’nin kültürel ve ekonomik açıdan zengin yapılarının, Türkiye ile Macaristan arasındaki işbirliğinde merkezi bir rol oynaması gerektiğini belirtti. Tören, Türkiye ve Macaristan arasındaki köklü diplomatik ve kültürel ilişkilerin bir kez daha güçlenerek geleceğe taşınmasına olanak sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendirildi. Bu kutsal olay, iki ülke arasındaki işbirliğini ve dostluğu daha da pekiştirecek bir dönüm noktası olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Macaristan’ın Muğla ve Denizli’de Fahri Konsolosluk Ofisi Açıldı: İki Ülke Arasındaki İlişkiler Güçleniyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin