1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan olayın detayları ortaya çıktı

Maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan olayın detayları ortaya çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, 10 Kasım 2023 tarihinde Kırat Mahallesi Koca Osman Sokak’ta gerçekleşti. Yoldan geçenler, ormanda yanmış bir ceset fark ederek hemen ihbarda bulundular. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, benzin dökülüp yakıldığı belirlenen cesedi Atatürk Devlet Hastanesi’nin morguna götürdü. Yapılan otopsi sonucunda cesedin, kaçak olarak çalışan maden ocağında işçi olarak çalışan ve 3 çocuğu olan Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’ye ait olduğu tespit edildi. Otopsi raporunda Nourtani’nin 9 Kasım’da öldüğü belirlenirken, ailesinin ise 10 Kasım sabahı kayıp başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Afgan madencinin cenazesi, 11 Kasım’da toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında Nourtani’nin çalıştığı kaçak maden ocağının sahipleri Hakan Körnöş, Enver Gideroğlu ve Hakan Körnöş’ün kuzeni olan Ahmet Aydın tutuklandı. Diğer ocağın çalışanları ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Maden ocağının olaydan 4 gün önce jandarma tarafından kapatıldığı ancak sahiplerinin tekrar açtığı tespit edildi. Kaçak ocağın ise olayın ardından imha edilerek kapatıldığı belirtildi.

Hazırlanan iddianamede, Afgan madencinin kaçak ocağında vagon arasına sıkışıp iş kazası geçirdiği ve ocağın sahiplerinin olayın ortaya çıkması durumunda ocağın kapanacağı korkusuyla hareket ettikleri ifade edildi. Nourtani’nin öldükten sonra yakıldığı iddiasıyla altı şüpheli hakkında ‘İştirak halinde kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle Zonguldak 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Nourtani ailesi, geçimlerini aşevinden gelen yemek ve yardımlarla sağlamaya çalışmaktadır. Ailenin yürüme engelli olan Seyyid Mohammad’e protez bacak, işitme engelli kardeşi Ali Rıza Nourtani’ye ise işitme cihazı valilik tarafından karşılanarak verildi. Aile, daha önce Afganistan’da ölüm tehdidi aldıkları gerekçesiyle uluslararası koruma talebinde bulundu ancak talepleri reddedildi.

Aile, bu karara itiraz ederek geçici koruma statüsünün verilmesini talep etti ancak istemleri reddedildi. Nourtani ailesi sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Vezir Mohammed Nourtani’nin cesedini yakan 3’ü tutuklu 6 sanığın yargılaması ise devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan olayın detayları ortaya çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin