1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mandıradaki Korkunç Ölümler! Patates Tarlasındaki Su Hayvanları Zehirliyor mu?

Mandıradaki Korkunç Ölümler! Patates Tarlasındaki Su Hayvanları Zehirliyor mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kortulu köyünde 35 yıldır hayvancılık yapan Ali Akkuş’un 60 küçükbaş hayvanı, patates tarlasından akan sudan içtikten sonra rahatsızlanarak ölmeye başladı. Durumu fark eden Akkuş, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Ekipler, su numunelerini alarak inceleme yapmak üzere laboratuvara gönderdi.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Doğan, Ali Akkuş’u ziyaret ederek durumu değerlendirdi. Bölgede patates üretimi sırasında kullanılan ilaçların suya karışarak hayvanlara zarar verdiğini belirten Doğan, bir hayvanın üreticiye 10-15 bin TL gibi ciddi zararlar verdiğini dile getirdi. Konunun takipçisi olacaklarını ve gerekli işlemleri başlatacaklarını ifade etti.

Olay, köy halkı arasında endişe ve korku yarattı. Hayvan sahipleri, alınan numunelerin sonuçlarına göre tedbir alınmasını bekliyor. Hayvanların zehirlenmesiyle ilgili detaylı bir soruşturma başlatılmış olup, ilgili kurumlar konuyla ilgili araştırmalarını sürdürmekte.

Gün geçtikçe hayvan sahipleri, endişe ve korkularını dile getiriyor. Patates tarlasından akan suyun hayvanlara zarar verdiği düşüncesi köy halkını tedirgin ediyor. Yetkililerden, konuyla ilgili daha fazla bilgi almak isteyen köy sakinleri, kararın ardından alınacak önlemler hakkında bilgi almak istiyorlar.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, su numuneleri üzerinde detaylı bir çalışma yaparak sonuçları en kısa sürede açıklayacaklarını belirttiler. Hayvan sahiplerine, hayvanların güvenliğini sağlamaları ve su kaynaklarını kontrol etmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu. Patates tarlasından akan suyun hayvanları etkileyen faktör olup olmadığı konusunda yapılacak olan inceleme, köy halkı arasında merak uyandırmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mandıradaki Korkunç Ölümler! Patates Tarlasındaki Su Hayvanları Zehirliyor mu?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin