1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Manisa’da Kavun ve Karpuz Üreticilerinden Bekledikleri Fiyatı Alamayınca Vatandaşlara Bedava Dağıttılar!

Manisa’da Kavun ve Karpuz Üreticilerinden Bekledikleri Fiyatı Alamayınca Vatandaşlara Bedava Dağıttılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’nın Salihli ilçesinde 220 dönüm araziye kavun ve karpuz eken Ahmet Akbaş, Metin Akbaş ve Eyüp Çakar isimli ortaklar, bekledikleri fiyatı tüccarlardan alamayarak ürünleri vatandaşlara ücretsiz dağıtmaya karar verdiler. Bu kararın ardından sosyal medya üzerinden duyuru yapan ortaklar, tarlaya koşan vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Traktör, motosiklet ve araçlarla tarlaya gelen vatandaşlar, kavun ve karpuzları çuvallarla, poşetlerle ya da koltuk altlarında taşıyarak hasat ettiler.

Ahmet Akbaş, ortakların yaptıkları iyiliğin karşılığında mutlu olduklarını belirtirken, ürünlerin maliyetinin yaklaşık 1,5 milyon lira olduğunu belirtti. Tüccarlardan gelen taleplerin düşük fiyatlarla karşılanması ve pazarlık yapılması üzerine ürünleri bedavaya dağıtmaya karar verdiklerini aktaran Akbaş, 1,5 milyon liralık ürünü komik rakamlara satmanın ağırına gittiğini ifade etti.

Akbaş, son 2 günde 600 tonun üzerinde kavunun hasat edildiğini ve hala bitmediğini belirtirken, sadece kavun değil karpuzları da vatandaşlara verdiklerini vurguladı. Vatandaşların ilgisiyle tarlaya akın eden ortaklar, ürünlerini bedavaya vererek insanlara yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.

Salihli’deki bu olay, tarladaki ürünlerin tüccarlar aracılığıyla satılmadığı, doğrudan vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığı örnek bir davranış sergilemiş oldu. Ortaklar, başlattıkları bu yardım kampanyası ile hem kendi maliyetlerini karşılamayı düşünmeden insanlara yardımcı oldular hem de tarladaki fazla ürünlerin israf olmasını engellemiş oldular. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri, çiftçilerin emeklerinin boşa gitmemesi ve insanlara yardımcı olunması açısından örnek teşkil etmektedir. Manisa’da yaşanan bu güzel örnek, toplumda dayanışmanın ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Manisa’da Kavun ve Karpuz Üreticilerinden Bekledikleri Fiyatı Alamayınca Vatandaşlara Bedava Dağıttılar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin