1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Manisa’nın Salihli İlçesinde Kontrol Altına Alınamayan Orman Yangınına Dev Müdahale!

Manisa’nın Salihli İlçesinde Kontrol Altına Alınamayan Orman Yangınına Dev Müdahale!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Hacıbektaşlı Mahallesi Gümüşçayı mevkiinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 14.40’ta ormanlık alanda başlayan yangın, hala kontrol altına alınamadı. Gecenin kararmasıyla beraber, gece görüşlü helikopterler de müdahalede bulunarak yangının yayılmasını engellemeye çalışıyor. Manisa Valiliği, yangınla ilgili resmi bir açıklamada bulunarak, Hacıbektaşlı Mahallesi Gümüşçayı mevkisinde çıkan yangına karşı 2 gece görüşlü helikopter, 71 söndürme ekibi, 9 iş makinesi, 3 sağlık ekibi, 10 jandarma ekibi, 5 arama kurtarma ekibi ve 27 gönüllünün de içinde bulunduğu toplam 255 personel ile müdahale çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Yangının kontrol altına alınamaması ve yayılma riskinin devam etmesi nedeniyle, Manisa Valiliği ve diğer yetkililer sürekli olarak ekiplerin koordinasyonunu sağlayarak yangına müdahalede bulunuyor. Söndürme çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla bölgeye gönderilen ekipler, gece görüşlü helikopterler sayesinde havadan da yangınla mücadele ediyor. Alevlerin ormanlık alanlara zarar vermeden kısa sürede kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanıyor.

Manisa Valiliği yaptığı açıklamada, başta ormanlık alanlar olmak üzere, çevredeki yerleşim yerlerinin de yangından etkilenmemesi için tüm önlemlerin alındığını duyurdu. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemese de, ekiplerin yoğun çabalarıyla yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürülüyor. Valilik, bölgede bulunan ekiplerin yangını en kısa sürede söndürmek adına gece gündüz demeden mücadele ettiğini vurgulayarak, halkın da gerekli önlemleri alarak yetkililerin talimatlarına uymasını istedi.

Olay yerine en yakın noktalardan ulaşmaya çalışan itfaiye ekipleri ve diğer görevliler, sıcak hava ve rüzgarın da etkisiyle yangını kontrol etmeye çalışıyor. Yetkililer, yangın bölgesine sivil toplum kuruluşlarından ve gönüllülerden de destek geldiğini belirterek, yangının söndürülmesi için her türlü çabanın sarf edildiğini ifade etti. Yangının sebep olduğu zararların en aza indirilmesi için ekiplerin koordineli bir şekilde müdahale ettiği gözlemlenirken, yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Manisa’nın Salihli İlçesinde Kontrol Altına Alınamayan Orman Yangınına Dev Müdahale!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin