1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Mansur Yavaş: “Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına katılmıyorum” – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklamaları!

Mansur Yavaş: “Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına katılmıyorum” – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklamaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet’in kuruluşunun 101’inci yılı şerefine hazırlanan yapay zeka destekli “T.C. Yaşasın Cumhuriyet Tüneli”nin resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Yavaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son grup toplantısında yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yavaş, Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu ve hukukun üstünlüğü ilkesinin gözetilmesi gerektiğini vurgulayarak eleştirdi. Kendisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına rağmen vatandaş kimliğiyle konuştuğunu belirten Yavaş, terör örgütü liderleriyle ilgili yapılan açıklamaların Türkiye’deki hukuk sistemiyle çeliştiğini ifade etti. Teröristbaşı ve terör örgütü lideri olduğu mahkeme kararlarıyla kabul edilen kişilerin muhatap alınmasının, hukukun temel ilke ve kurallarına aykırı olduğunu dile getirdi.

Ayrıca Yavaş, Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışılmasını doğru bulmadığını dile getirdi. Bu maddelerin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerini ve kuruluş ilkelerini ifade ettiğini belirterek, bu değerlerin tartışma konusu yapılmasının uygun olmadığını savundu. Türkiye’nin hukuk devleti olması gerektiğine vurgu yapan Yavaş, herkesin hukuka uygun şekilde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Mansur Yavaş, son olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılı kutlamalarının önemine ve anlamına dikkat çekti. Cumhuriyet’in kazanımlarının ve değerlerinin korunması ve yaşatılması gerektiğini belirterek, bu değerlere sahip çıkmanın her Türk vatandaşının sorumluluğu olduğunu söyledi. Cumhuriyet’in kuruluşunun anlamının ve öneminin her zaman hatırlanması gerektiğini vurgulayan Yavaş, bu değerler etrafında birleşerek, daha güçlü ve refah bir Türkiye için çalışmanın önemine işaret etti.

Sonuç olarak, Mansur Yavaş’ın yapmış olduğu açıklamalarda, Türkiye’nin hukuk devleti ilkesine uygun olarak hareket etme ve Cumhuriyet’in kazanımlarını koruma vurgusu ön plana çıkmaktadır. Yavaş, vatandaş kimliğiyle halkın sesi olmayı ve Türkiye’nin temel değerlerini savunmayı önemseyen bir siyasetçi olarak öne çıkmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mansur Yavaş: “Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına katılmıyorum” – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklamaları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin