1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Adaylığına İlişkin Dikkat Çeken Açıklamalar!

Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Adaylığına İlişkin Dikkat Çeken Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamuoyu araştırmacısı, MAK Danışmanlık sahibi Mehmet Ali Kulat, siyaset arenasının gündem maddelerinden biri olan muhalefet cephesindeki cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kulat, TGRT Haber’e verdiği röportajda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek, “Çok net olarak söylüyorum, Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayıdır. ‘Aday adayıdır’ demiyorum kesinlikle adaydır” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’ın CHP tarafından aday gösterilmemesi durumunda dahi, Yavaş’ın seçmenlerden 100 bin imza toplayarak bağımsız aday olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılabileceğini vurgulayan Kulat, vatandaşlar arasında Yavaş’a yönelik ciddi bir ilgi olduğunu belirtti.

Ayrıca, Kulat, “Sonuç ne olursa olsun, CHP aday göstermese bile 100 bin imzayı toplayıp aday olabilir. Vatandaşta bir teveccüh var” dedi.

Kulat ayrıca, muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerine güvenle baktığını ancak bu güvenin çeşitli faktörlerle sınanabileceğini söyledi. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik olası bir ceza veya Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılıp bırakılmayacağı gibi gelişmelerin seçim sürecini etkileyebileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Adaylığına İlişkin Dikkat Çeken Açıklamalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin