1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Mansur Yavaş’tan Sert Tepki: ‘Son Söz Türk Milletine Aittir’

Mansur Yavaş’tan Sert Tepki: ‘Son Söz Türk Milletine Aittir’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, “Yeni maceralara gerek yok. Varsa bir şey TBMM’ye gelmeli, daha sonra Türk milletine sorulmalıdır ve öyle karar alınmalıdır. Ben de dahil, Sayın Cumhurbaşkanı da milletvekilleri de halktan alınan vergilerle maaşını alan birer memurdur. Kendi başına, sadece kendi kararlarıyla Türkiye’ye kimsenin bir şey dayatma hakkı yoktur, son söz Türk milletine aittir” dedi. Yavaş, Bahçeli’nin çağrısına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sessiz kaldığının hatırlatılması üzerine, “Bu durum sanki bir başka kanadın harekete geçirildiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümüne özel olarak hazırladığı “T.C. Cumhuriyet Tüneli”ni ziyarete açtı. Yavaş, açılışta yaptığı konuşmada, “Bin yıllık hikayedir bu coğrafyada. Bu hikayenin her satırında vatan aşkı ve bağımsızlık uğruna ödenen acı bedeller var. Bu topraklar, bağımsızlık uğruna nice erleri, 15’lileri, 57’nci Alayı ve nice şehitleri bağrına bastı ve basmaya da devam ediyor. Atatürk ve silah arkadaşlarının, Nene Hatun’un, Şerife Bacı’nın, Kara Fatma’nın ve terör karşısında ülkeyi böldürmemek için canlarını veren şehitlerimizin kahramanlık hikayeleri bize güç veriyor, şeref veriyor. Asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Yavaş, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili çağrısının ardından başlayan “yeni çözüm süreci” iddialarına ilişkin olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Her seferinde insanın aklının hayalinin almadığı açıklamalar var. Ben bu tür açıklamalara katılmadığımı söylerim. Hukuk devletiysek, yapılan her şeyin hukuka uygun olması gerekir. Varsa bu konuda plan proje, vekillerin bunu Meclis’te tartışması gerekir. Ayrıca bu da yetmez; bazı şeylerin halka da sorulması lazım. Bir başkasına karşı işlenen suçu birisinin affetmesi gibi şeyler mümkün değildir.”

Yavaş, “Bahçeli’nin çağrısı karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sessizliği var. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bunu da görüyoruz evet. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bugüne kadar bu konuda hiçbir şey söylememesi sanki bir başka kanadın harekete geçirildiğini gösteriyor. Bunlar ulu orta konuşulacak şeyler değildir. Varsa bir şey Meclis’teki bütün partilerin grup başkanvekillerinin yan yana gelip tartışması, daha sonra da bunların toplumun önüne getirilip tartışılmasında fayda var.”

Son olarak Yavaş, “Dün yayınlanan bir rapora göre toplum bu talepten oldukça incindi. Hem Türk mahkemelerinde hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nce verilmiş kararla terörist başı ve terör örgütü lideri olduğu kabul edişmiş ve cezası onanmış birisinin muhatap alınması gerçekten Türkiye’deki hukuk sistemine aykırıdır. Bence bunun tartışılması lazım. Meşruiyet ancak ve ancak TBMM’de aranır. Göreceğiz; önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir şeyler TBMM’ye gelecektir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mansur Yavaş’tan Sert Tepki: ‘Son Söz Türk Milletine Aittir’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin