1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mardin’de Büyük Yangın! Binlerce Ton Saman Kül Oldu

Mardin’de Büyük Yangın! Binlerce Ton Saman Kül Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Doyuran Mahallesi Konuk Mezrası’nda, Cavit ve Metin Ateş kardeşlerin tarlasında öğle saatlerinde büyük bir yangın çıktı. Toplam 4 bin 200 dönüm büyüklüğündeki buğday tarlasından toplanan bin 500 ton saman yangın sırasında yandı. Yangını fark edenler hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu ve bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler uzun süren çalışmalar sonucu geniş alana yayılan yangını kontrol altına almayı başardı ancak tarlada bulunan 900 ton saman balyası ile 600 ton serme saman kül oldu. Ayrıca yangın sonucunda bir evde de hasar meydana geldi. Yangının sebebi henüz belirlenemedi.

Öte yandan, yangından önce Ateş kardeşler tarafından Şeyhmus Karataş’a 900 ton saman balyasının, Mehmet Koçhan’a ise 600 ton öğütülmüş samanın satıldığı öğrenildi. Zarar gören evin sahibi ise Mehmet Emin Tarhan olarak belirtildi. Bu yangın, tarlada yaşanan üçüncü olay oldu. Daha önce 7 Haziran’da gece saatlerinde çıkan yangında 50 dönüm buğday ekili alan zarar görmüş, 14 Mayıs’ta ise bekçinin dövüldüğü, traktör ve malzemelerin ateşe verildiği başka bir olay yaşanmıştı. Geçen yıl da aynı tarlada 50 dönüm alanın zarar gördüğü başka bir yangın yaşanmış ve bu olayın ardından 3 mercek düzeneği yanmıştı. Tüm bu olaylarla ilgili soruşturmalar devam ediyor.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Doyuran Mahallesi Konuk Mezrası, son zamanlarda yaşanan yangınlarla sarsılmış durumda. Ateş kardeşlere ait tarlada meydana gelen yangınlar büyük hasarlara neden olurken, bölge halkı endişeli bir bekleyiş içinde devam ediyor. Yetkililer, olayların ardındaki nedenleri araştırırken, bölgede güvenlik önlemlerini artırmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu tür olayların tekrarlanmaması için alınacak önlemler ve sorumluların belirlenmesi konusunda çalışmalar sürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mardin’de Büyük Yangın! Binlerce Ton Saman Kül Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin