1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mardin’de Uyuşturucu Krizi: Eşini Defalarca Bıçakladı!

Mardin’de Uyuşturucu Krizi: Eşini Defalarca Bıçakladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, 21 Ocak akşam saatlerinde Artuklu ilçesinin kırsal Dara Mahallesi’nde gerçekleşti. 19 Ocak’ta Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getiren Vatfa Ecevit, taburcu edildikten sonra evine döndü. Ancak, aynı zamanda akrabası olan eşi Mehmet Şiyar Ecevit’le çıkan tartışmanın ardından defalarca bıçaklandı. Olay esnasında Mehmet Şiyar Ecevit’in annesi de yaralandı. Ambulansla Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen ve vücudunda 17 bıçak darbesi tespit edilen Vatfa Ecevit ne yazık ki kurtarılamadı. 2 çocuk annesi Vatfa Ecevit’in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Şiyar Ecevit ise ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan tutuklandı ve dava açıldı.

Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Ecevit, SEGBİS üzerinden katıldı. Duruşmada Mardin Barosu Başkanı Av. İsmail Elik, Kadın Hakları komisyonları, taraf avukatları ve Vatfa Ecevit’in annesi Vehbiye hazır bulundu.

Duruşma sonrası savunmasını SEGBİS üzerinden yapan sanık Ecevit, olay anında uyuşturucu madde aldığını ve pişman olduğunu belirtti. Savcı, tutukluluğun devamına, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, savcının önerisini kabul ederek duruşmayı 30 Eylül Pazartesi gününe erteledi ve sivil toplum kuruluşlarının gelecek duruşmaya katılma talebini reddetti.

Duruşmanın ardından konuşan Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Seher Acay, Vatfa Ecevit’in katledildiğini belirterek, kadın cinayetlerine dikkat çekti. Vatfa Ecevit’in annesi Vehbiye Ecevit ise açıklama sırasında duygusal anlar yaşayarak gözyaşı döktü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mardin’de Uyuşturucu Krizi: Eşini Defalarca Bıçakladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin