1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Mark Zuckerberg, WhatsApp için Yeni İşletme ve Kullanıcı Özelliklerini Duyurdu

Mark Zuckerberg, WhatsApp için Yeni İşletme ve Kullanıcı Özelliklerini Duyurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta’nın sahibi olan Mark Zuckerberg, hem kullanıcılar hem de işletmeler için yeni WhatsApp özelliklerini duyurdu. WhatsApp, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olmasıyla birlikte sürekli olarak yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın ortalarında yeni tasarım güncellemesini kullanıma sunan WhatsApp, şimdi ise yapay zeka özelliklerini kullanıcıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Mark Zuckerberg, işletmelerin müşteri hizmetlerini geliştirmek ve kullanıcıların bilgiye daha hızlı ulaşmasını sağlamak amacıyla yeni yapay zeka araçlarını tanıttı. Bu yeni özellik sayesinde işletmeler, Instagram ve Facebook reklamlarını yapay zeka desteğiyle oluşturabilecekler. Ayrıca Zuckerberg, Brezilya, Hindistan, Endonezya ve Kolombiya gibi önemli pazarlarda WhatsApp Business uygulamasında Meta Verified rozetinin kullanıma sunulacağını duyurdu. Bu rozet, işletmelerin güvenilirliğini artırarak kimlik hırsızlığına karşı koruma sağlayacak ve gelişmiş destek hizmetleri sunacak.

WhatsApp kullanıcıları da yeni özelliklerden faydalanacak. Büyük işletmeler, doğrudan sohbet ara yüzünden aranabilecek ve karmaşık sorular için daha hızlı ve kişiselleştirilmiş yardım sağlayabilecekler. Yapay zeka destekli yeni iş özellikleri ve Meta Verified rozetin, kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulacağı belirtildi.

WhatsApp’ın son beta sürümünde ortaya çıkan bir özellik ise görsel oluşturma özelliği. Kullanıcılar, sohbetlerde yapay zeka ile görsel oluşturabilecekler. Ekran görüntüsünde “Imagine” butonunun eklendiği ve bu özelliğe dokunan kullanıcıların sohbetlerde yapay zeka ile görsel oluşturup karşı tarafa gönderebileceği görülüyor. Bu özelliğin Meta’nın platformlarına getirdiği Meta AI isimli yapay zeka modelini kullanacağı belirtiliyor.

Ancak, bu özellik şu anda ülkemizde kullanıma sunulmamış durumda. WhatsApp, kullanıcıların beklentilerini karşılamak ve platformunun kullanımını daha etkili hale getirmek için sürekli olarak yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Hem işletmelerin hem de kullanıcıların memnuniyetini göz önünde bulunduran WhatsApp, yapay zeka destekli yeni özelliklerinin kullanıcı deneyimini artıracağına inanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mark Zuckerberg, WhatsApp için Yeni İşletme ve Kullanıcı Özelliklerini Duyurdu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin