1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Marmara Bölgesinde Ağustos Ayı Yağışlarında Dramatik Azalma!

Marmara Bölgesinde Ağustos Ayı Yağışlarında Dramatik Azalma!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Marmara Bölgesi’nde ağustos ayı yağış miktarı uzun yıllar ortalamasının altında kaldı. Geçen yılın aynı dönemine göre artış görülse de normal seviyenin oldukça altında yağış gerçekleşti. Özellikle Yalova’da yağış miktarında yüzde 92’lik bir azalma yaşandı.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Dr. Öğretim Üyesi ve meteoroloji uzmanı olan Güven Özdemir, ağustos ayının yağışsız geçmesinin kar kuraklığına neden olduğunu belirtti. Özdemir’e göre, mevsimlik yağışlar yeterli seviyede olmadığı için barajlardaki su seviyeleri de düşüş göstermeye başladı. Bu durumun en büyük nedeni ise iklim krizi olarak gösterildi. Sera gazlarının artmasıyla hava sıcaklıklarının yükselmesi ve yağışların azalması, kuraklığın sürekli hale gelmesine sebep oldu.

Hidrolojik kuraklığın etkisiyle dereler, nehirler ve göletlerde tatlı su kaynaklarında ciddi bir azalma yaşandığı belirtildi. Afrika sıcaklarının ülkemize gelmesi ve azot yüksek basıncının etkili olması, yağış sisteminin zayıflamasına neden oldu. Bu durumun devam edeceği ve büyük bir kuraklıkla karşı karşıya olunduğu ifade edildi. Ancak gelecek günlerde yağış olasılığının artması bekleniyor. Ekim ve kasım aylarında yağışların artmasıyla su kaynaklarının tekrar canlanabileceği düşünülüyor.

Özdemir, su tasarrufunun önemine vurgu yaparak, yer altı su kaynaklarının da azaldığını belirtti. Kuraklığın etkilerinin azaltılması ve su kaynaklarının korunması için herkesin su kullanımına dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Meteoroloji uzmanı Özdemir, iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele etmek ve su kaynaklarını korumak için alınacak önlemlerin önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marmara Bölgesinde Ağustos Ayı Yağışlarında Dramatik Azalma!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin