1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Marmara ve Ege’de gök gürültülü yağış uyarısı!

Marmara ve Ege’de gök gürültülü yağış uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmeye göre Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Antalya, Osmaniye, Hatay, Samsun, Tokat, Erzurum ve Sivas çevreleri ile Adana’nın kuzey kesimleri ve Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre ülkemizin genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu olduğu ve Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Manisa, Ordu, Sivas, Bingöl ve Van çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Çanakkale çevrelerinde yarın öğle saatlerinde kuvvetli yağışların olabileceği belirtiliyor.

Hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği ancak Karadeniz’de 3-5 derece azalacağı belirtiliyor. Rüzgar genellikle güney ve batıdan hafif, bazı bölgelerde orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların kuvvetli olabileceği Çanakkale çevrelerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunulurken aynı zamanda Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu belirtiliyor. Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz’de toz taşınımı bekleniyor.

Bölgelere göre hava durumu şu şekildedir:

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Özellikle Çanakkale çevrelerinde yarın öğle saatlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Ege Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinde ve Manisa çevresinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Antalya ve çevresinde yarın öğle saatlerinde yağışların etkili olması bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinde Sivas çevresinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtiliyor.

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Ordu çevresinde ve iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Çığ tehlikesi bulunan bölgelerde dikkatli olunması uyarısı yapılıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsü bulunan bölgelerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, toz taşınımı beklenmektedir.ıc Anadolu Bölgesi:Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marmara ve Ege’de gök gürültülü yağış uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin