1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Marmara ve Kuzey Ege’de Şiddetli Rüzgar Uyarısı

Marmara ve Kuzey Ege’de Şiddetli Rüzgar Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji yeni hava durumu raporu yayımladı ve uyarılarda bulundu. Marmara ve Kuzey Ege’de çok şiddetli rüzgar için vatandaşların tedbirli olunması istendi.

Bursa Deniz Otobüslerinin bazı seferleri iptal edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen deniz otobüsü seferlerinden 6’sı olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. BUDO’nun internet sitesinde yapılan duyuruya göre, saat 17.30’daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ile 17.45’teki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemeyecek. Aynı gerekçeyle 14.00 ile 15.55 arasındaki 4 sefer de yapılamadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri ile Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Güney ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Şiddetli rüzgar uyarısı yapıldı. Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgar esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgelere göre hava durumunun tahmini şu şekildedir:
– Marmara: Az bulutlu ve açık, kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgar bekleniyor.
– Ege: Az bulutlu ve açık, Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgar bekleniyor.
– Akdeniz: Az bulutlu ve açık.
– Batı Karadeniz: Az bulutlu, zamanla doğu kesimlerinin çok bulutlu, kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgar bekleniyor.

Denizlerde hava durumu ise Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Karadeniz’de parçalı ve az bulutlu, Doğu Karadeniz’in batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’da parçalı ve az bulutlu, Ege’de az bulutlu ve açık, Akdeniz’de az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Van Gölü’nde ise parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marmara ve Kuzey Ege’de Şiddetli Rüzgar Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin